Végső búcsú Szathmári Károlytól

Akt.:
Középen: Szathmári Károly
Középen: Szathmári Károly - © Fotó: Napló-archívum
Debrecen – Szűk körben helyezték örök nyugalomra szerdán a Debreceni Köztemetőben Szathmári Károly egykori debreceni önkormányzati képviselőt, szocialista politikust, a Béke TSZ volt elnökét, aki szeptember 23-án hunyt el 63 éves korában, hosszan tartó betegség következtében.

Madarasi István, a Magyar Szocialista Párt debreceni elnöke a Napló érdeklődésére elmondta azt is, hogy Szathmári Károly az önkormányzati képviselősködése után még a városi képviselő-testület pénzügyi bizottságának külső tagja volt, erről azonban 2016-ban lemondott a betegsége miatt. A párt Facebook-oldalán ezzel a gondolattal búcsúznak Szathmári Károlytól:

Emléked köztünk marad és példaként szolgálhat mindazok számára, akik tenni akarnak a közösségért, Debrecen városáért. Tiszta hittel, egyenes gerinccel, önzetlen munkával olyan köztiszteletet vívtál ki magadnak, hogy arra minden baloldali ember büszke lehet.”

VA


Dr. Papp László, Debrecen polgármestere hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését:

„Mély fájdalommal értesültem arról, hogy képviselőtársam, Szathmári Károly, a Magyar Szocialista Párt korábbi debreceni elnöke, önkormányzati képviselője és frakcióvezetője méltósággal viselt hosszú betegség után elhunyt.

Szathmári Károly Debrecen rendszerváltozás utáni történetének meghatározó politikusa volt. Az általa képviselt politikai stílus és hangnem mindannyiunk számára példaértékű. Tisztelettel adózom emléke előtt!

Gyászoló családjának vigasztalódást kívánok és részvétemet fejezem ki.”


A debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának közleménye:

„Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy Szathmári Károly, a Magyar Szocialista Párt korábbi városi elnöke és önkormányzati képviselője hosszú, méltósággal viselt betegség után elhunyt. Szathmári Károly közéleti munkásságával hozzájárult Debrecen város fejlődéséhez, elkötelezettsége minden tiszteletet megérdemel. A debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója részvétét fejezi ki és vigasztalódást kíván a gyászoló családnak.”