Végrehajtónak adta ki magát a böszörményi nő, kis híján be is jött a terve

Debrecen – Bírósági végrehajtónak adta ki magát, több millió forintot akart kicsalni a sértettektől. A debreceni rendőrök őrizetbe vették a 26 éves nőt és társát.

Egy nő 2017 márciusában magát szikszói önálló bírósági végrehajtónak adta ki, és felvette a kapcsolatot egy debreceni férfival, akit arról tájékoztatott, hogy kedvező áron tudna számára egy debreceni, végrehajtás alatt álló ingatlan megvásárlásában közreműködni. Mivel a férfi nem rendelkezett elég készpénzzel, így a lehetőségről tájékoztatta két ismerősét.

Az egyik sértett március 24-én egy debreceni irodában átadott egymillió forintot előlegként egy ingatlanra, majd három nappal később, március 27-én további közel három millió forintot. A pénz átvételének igazolására a nő hamis adatokat adott meg, valamint a pénz átadásáról szóló iratokat hamis kör- és szárazbélyegzővel látta el. A sértett március 29-én további egymillió forintot adott át a nőnek egy másik végrehajtás alatt álló ingatlan megvételének érdekében.

A másik debreceni lakos március 31-én több mint tízmillió forintot akart átadni a végrehajtónak szintén ingatlanvásárlás céljából, azonban az egyik sértettnek gyanússá váltak a körülmények, ezért felvette a kapcsolatot a szikszói önálló bírósági végrehajtóval, aki arról tájékoztatta őt, hogy nincs köze ezekhez az ügyletekhez. Emiatt ennek az összegnek az átadása nem történt meg.

Ezután a sértettek értesítették az esetről a rendőrséget. A nyomozók azonosították G. L.-t és társát, S. Ernőt, akiket gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet S. Ernő vonatkozásában a járásbíróság április 3-án elrendelt. G. L. az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 26 éves hajdúböszörményi nő és a 43 éves debreceni férfi ellen.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –