Végrehajtás indult több politikus cége ellen – MR1-Kossuth Rádió

Tizennyolc országgyűlési képviselő vállalkozása szerepel az állami nyilvántartások kimutatásait tartalmazó online adatbank feketelistáján, főleg adóvégrehajtás miatt – tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.

Az érintett politikusok közül többen úgy nyilatkoztak a közrádiónak: nem tudnak róla, hogy az APEH ilyen eljárást kezdeményezett volna cégük ellen.

Összesen tizennyolc – kormánypárti és fideszes – politikus cége is szerepelt azok között, amelyek ellen tartozás miatt végrehajtás indult – közölte a feketelista.hu komplex cégnyilvántartó rendszerre hivatkozva az MR1-Kossuth Rádió.

Értesüléseik szerint a bajba került vállalkozások között ott van az Országgyűlés egyik leggazdagabb képviselőjének, Kapolyi Lászlónak System Consulting nevű cége és Veres János volt pénzügyminiszter Monéta Kft-je is. Ugyancsak adóvégrehajtást kezdeményezett az APEH a fideszes Tállai András egyik cége ellen.

A közszolgálati rádió szerint az esetek egy részében még tart az adóhivatali eljárás, miközben egyes tulajdonosok azt állítják: nem is tudnak az APEH lépéseiről. Kapolyi László az MR1-Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: fogalma sincs arról, hogy cége ellen adóvégrehajtást kezdeményezett a hivatal, ő semmiféle hivatalos értesítést nem kapott. Szabó Éva és Tállai András is azt mondták: nem tudnak arról, hogy végrehajtás indult volna vállalkozásuk ellen.

Az MR1-Kossuth Rádió által megkérdezett adószakértő azonban kizártnak tartja, hogy egy cégtulajdonos ne tudjon a vállalkozása elleni eljárásról.