Végre újra nyert a Loki!

Akt.:
Végre újra nyert a Loki!
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Horváth-Pásztor Bettina és Karina Jezsikava a hátán vitte a csapatot.

Végre vége! Lezárult a DVSC-TVP öt mérkőzés óta tartó veretlenségi szériája a bajnokságban, a piros-fehérek 24–20-re legyőzték a Kisvárda együttesét péntek este a Hódos Imre-sportcsarnokban.

Annak ellenére, hogy a vendégek a kiesés ellen harcolnak, nem számíthattak könnyű meccsre a debreceniek, hiszen a nyírségiek játékosállománya sokat változott az őszi idényhez képest. A Loki is erősödött a legutóbbi fordulóhoz képest, Marija Garbuz és Karina Jezsikavát is bevethette Tone Tiselj. Ahogy az sejthető volt, utóbbi kézilabdázóra komoly szerep hárult, ahogy az lenni szokott, rengeteget vállalt magára a fehérorosz klasszis, és szerencsére sok kísérletét siker koronázta.

d2

Fotó: Derencsényi István

A Loki jól kezdett (3–0), ám a vendégek ledolgozták hátrányukat pár perc alatt ledolgozták hátrányukat. Kezdődhetett minden elölről, nagy küzdelem alakult ki a pályán. A lokisták kezében volt az irányítás – egyszer sem vezettek Rocháék –, ám nem tudtak meglógni a hazaiak. A szünetben Csáki Viktória időn túli hetesével 14–10-re vezetett a DVSC.

Minden a régiben

A szünet után nem változott a játék képe, bár a várdaiak mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ez nem jött össze, ugyanis Horváth-Pásztor Bettina – többek között büntetőket védve – bravúrt bravúrra halmozott a kapuban, támadásban pedig Jezsikava és Csáki vitte a prímet 6-6 góllal. Végül 24–20-re diadalmaskodott a DVSC-TVP, ezzel megszakítva az ötmeccses nyeretlenségi sorozatot.

Most hosszabb, kéthetes pauza következik a bajnokságban, a Loki legközelebb május 20-án, a Fradi vendégeként lép pályára tétmérkőzésen.

HBN-BNTények

DVSC-TVP–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 24–20 (14–10)

Debrecen, 800 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi, Sirián 2, Deszpotovics 2, Garbuz, JEZSIKAVA 6 (2), Kelemen 2. Csere: PUNYKO 5, Csáki 6 (5), SISKA 1, Tóvizi. Edző: Tone Tiselj

KISVÁRDA: Dzsukeva – Orbán A. 1, Umanec 1, Liscsevics 3, Szabó V., Tóth G. 1, ROCHA 6 (1). Csere: PUSCAS (kapus), Yttereng, Dmitrovics 4, Karacs, Mihovics, Gedroit, KUCHEROVA 4. Edző: Dévényi János

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 7. p.: 3–3. 15. p.: 7–5. 22. p.: 11–8. 34. p.: 14–12. 45.p.: 19–15. 54.p.: 23–17. Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 10/7, ill. 4/1.


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon hiányzott már ez nekünk. Leginkább a remek kapusteljesítményünknek köszönhetjük a két pontot.

Dévényi János: A debreceniek kapusa volt a vereségünk kulcsa. Illetve az, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk. Ilyen helyzetkihasználással nem lehet pontot szerezni Debrecenben.


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Kisvárda 24-20 (14-10)

A női kézilabda NB I. 2016/17-es szezonjának 23. fordulójában a DVSC-TVP a Kisvárda együttesét fogadta pénteken 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!