Végre hazai pályán focizhat a falu csapata: mintha kicserélték volna Újszentmargitát

Az óriási sakktábla is játékra hív
Az óriási sakktábla is játékra hív - © Fotó: Magánarchívum
Újszentmargita – Megszépült a településközpont eddig kevésbé gondozott része.

A bölcsőde épülete melletti részen a szabadidő tartalmas eltöltésére szolgáló területet alakított ki az önkormányzat saját forrásból. A szemet-lelket gyönyörködtető környezetben az arra járó megpihenhet, illetve a kültéri sakk vagy a szalonnasütő lehetőségeit kihasználva családdal, barátokkal tartalmasan eltölthet néhány órát. A fejlesztés az itt élők körében azonnal pozitív visszhangra talált, hiszen egy újabb „tájsebet” sikerült rehabilitálni.

Sportolni, szórakozni

A fejlesztések azonban nem kizárólag a község központjára korlátozódnak. Az itt élők hónapokon keresztül láthatták, miként született egy kopár telken füves futballpálya futópályával, melyhez kiszolgáló létesítmények és egy sportközpont is kapcsolódik majd. Sokan várják már, hogy megnyisson az edzőterem, és a térségben egyedülállónak mondható fallabdapálya.

Végre otthon

Ezzel a testmozgás szerelmesei is lehetőséget kapnak arra, hogy immár a falu határain belül is modern, kulturált körülmények között sportolhassanak, vagy akár szurkolhassanak az újszentmargitai labdarúgócsapatnak, akik megfelelő füves pálya hiányában eddig a környező településeken vívták hazai meccseiket. A hamarosan megjelenő, vagy a már kiírt pályázati lehetőségeket továbbra is igyekszik kihasználni faluvezetés. Beadták a belvízelvezető hálózat bővítésére a pályázatot.

HBN