Sopronyi remeklése bravúrpontot ért

Akt.:
Sopronyi remeklése bravúrpontot ért
Sopronyi remeklése bravúrpontot ért - © Fotó: Derencsényi István, HBN archív
Vác, Debrecen – Ellentétes félidők: az első játékrész 36, míg a második 20 gólt hozott, s a vége döntetlen lett.

Kifejezetten rossz előjelekkel lépett pályára Vácott a DVSC-TVP kedden este, ugyanis két alapemberét, Siska Pálmát és Ábrahám Szilviát is nélkülöznie kellett az utóbbi időkben hullámvölgyben lévő társaságnak. Annak ellenére, hogy a papírforma az EHF-kupában vitézkedő hazaiak mellett szólt, a cívisek meglepetésre törtek, hiszen bravúrpontok nélkül nem érhetik el a kitűzött célt, azaz a legjobb nyolc közé kerülést.

Gólpárbaj

Sopronyi Anett találata nyitotta meg a gólok sorát, s mint utóbb kiderült, ekkor vezetett utoljára a Loki. A váciak diktálták a tempót, náluk volt a vezetés, ám a vendégek nem hagyták magukat lerázni. A 9. percben úgy tűnt, meglépnek a Konkoly-tanítványok, ám Varga József időt kért, rendet rakott a fejekben, s négy minutum múlva már iksz volt az állás (8–8). A folytatásban a legnagyobb különbség négy gólt volt a vendéglátók javára, ám jó hajrával, két találatra felzárkóztak Barna Éváék a szünetre (19–17).

Nem adták fel

A nagyon sok találatot hozó első játékrész után elzárták a „gólcsapot” a csapatok, s ez végül a Lokinak kedvezett. Továbbra is Triffáéknál volt az előny, ám megnyugtató fórt nem tudtak kiharcolni, bár a 60. perc elején 28–26-ra vezettek a vendéglátók. Ám ekkor Fortuna megfogta a lokisták kezét, akik közül Slakta és az utolsó másodpercben Sopronyi is eredményes volt, így kialakult a 28–28-as végeredmény. A debreceniek közül kiemelkedett az utóbbi időkben sokat kritizált Sopronyi, aki egymaga 12-szer zörgette meg a rivális hálóját.

A Loki legközelebb február 15-én, Siófokon játszik bajnoki mérkőzést.

HBN


A tények

IPRESS CENTER-VÁC – DVSC-TVP 28-28 (19-17)

Vác, 500 néző. V.: Baranyi, Szloska

VÁC: Triffa – Ertl, Fülöp 2 , NIKCSEVICS 7, Drávai 3, Kamper 4(1), Szondi 1 Csere: FARKAS 6(3), Hámori 2, Virág 1, Niksics 1, Szádvári 1, Dakos.Edző: Konkoly Csaba

DVSC: LAJTOS – Slakta 2, SOPRONYI 11(6), Kudor 3, Bohus-Karnik 2, BARNA 6, Szilágyi 3. Csere: Valovics, Karalyos 1, Varsányi, Karnik, Vörös. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása: 9.p.:8-5, 15.p.: 10-10, 23.p.: 17-13, 39.p.: 22-19, 49.p.: 24-24, 56.p.: 27-25, 60.p.: 28-26.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6.


Mesterszemmel:

Konkoly Csaba: – Csak abban bízhatunk, hogy szombatig csapatszinten ebből fel tudunk állni.
Varga József: – Szoros, változatos csatában, egy remek kapusteljesítmény segítségével az utolsó percben megérdemelten szereztünk egy pontot.


Címkék: , ,