Végiglopta Debrecent a 20 éves bringatolvaj

Végiglopta Debrecent a 20 éves bringatolvaj
© Fotó: police.hu
Debrecen – A helyi rendőrök elfogták és bűnügyi őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 biciklit lopott el Debrecenben.

A gyanúsított november 17-én egy nagycserei tanyáról próbált meg ellopni egy kerékpárt, de a tulajdonos észrevette és értesítette a rendőrséget, visszatartva őt a helyszínen. A rendőrök a 20 éves férfit elfogták és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A lopással gyanúsítható tatabányai lakos beismerő vallomást tett és elmondta, hogy 2017 októberében és novemberében Debrecen különböző városrészein összesen 16 biciklit lopott el, amelyek nagy részét ismeretleneknek adta el az utcán.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói B. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság november 20-án elrendelt. Az eljárásban további sértettek felkutatása folyamatban van.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy a biztonságos értékmegőrzés érdekében tartsák be a szakemberek legfontosabb intelmeit:

  • a biciklik lezárásához U-lakatot, vagy edzett szemekből álló acélláncot használjanak, és ne sodronyzárat vagy gyűrűs gerinclakatot,
  • a kerékpár vázát biztos tereptárgyhoz rögzítsék,
  • és soha ne hagyják lezáratlanul a kerékpárt!

– police.hu –