Végig uralták a találkozót

Akt.:
DVSE vs Ferencváros
DVSE vs Ferencváros - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Öt góllal, 14-9-re győzte le a Ferencváros a debreceni pólósokat.

Újra hazai pályán meccselt a DVSE a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában szombaton este, amikor is a Ferencváros látogatott a Debreceni Sportuszodába. A cívisvárosiaknál többen is hiányoztak: a kanadai hálóőr, Dusan Aleksic válogatottjában szerepelt, Kuncz Tamás sérüléssel bajlódott, míg Kincses Attila megbetegedett. Így több fiatal is lehetőséget kapott az FTC ellen, Kátai Károly, Makszim Soma és Kaszanyi Roland is ott volt a medencében.

Nem adtak esélyt

Martin Kolarik gyönyörű akciógólja nyitotta a találkozót, azonban a fővárosiak hamar egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették. 3-1 után a DVSE kétszeres olimpiai bajnok játékos-edzője, Varga Tamás faragott a hátrányból, végül 4-2-nél zárult az első negyed.

A folytatásban sem hagyta feljebb zárkózni a hajdúságiakat a Fradi, Regős Áron találatára ugyan Süveges Máté még válaszolni tudott, ezután azonban két újabb fővárosi gól következett, félidőben 7-3-ra vezettek a pestiek.

A harmadik játékrészben is ment az adok-kapok, a hazaiaktól Hoppál Gergely és Szabó Botond volt eredményes, ellenben a másik oldalon négy találatot jegyezhettünk fel, vagyis ez a menet is a vendégeké volt.

A záró etap már jobban alakult: Kállay Márk triplával jelentkezett, illetve Kolarik egy büntetőt értékesített, így ezt a negyedet 4-3-ra hozta a DVSE – a lényegen azonban már ez sem változtatott, 14-9-re a Ferencváros győzött egy olyan derbin, amelyen végig a kezében tartotta az irányítást.

A Debrecen következő, Pécs elleni összecsapását majd csak február 12-én rendezik meg, de nem maradunk pólómeccs nélkül, hiszen szombaton 18 órától, a 17. fordulóban az OSC vizitál a cívisvárosban.

HBN

A tények

DEBRECEN – FERENCVÁROS 9-14 (2-4, 1-3, 2-4, 4-3)Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Molnár P., Petik A.

DEBRECEN: Kátai K. – Pataki G., Kállay M. 3, Soltész A., Hoppál G. 1, Kolarik 2, Halek M. Csere: Makszim S., Varga T. 1, Süveges M. 1, Szabó B. 1, Tóth P., Kaszanyi R. Játékosedző: Varga Tamás.

FTC: Gárdonyi A. – Avramovics 2, Katonás G., Nyéki B. 3, Roach 2, Regős Á. 3, Paján V. Csere: Kolozsi M., Ernyey M. 4, Irmes M., Jansik Sz., Marnitz G., Pohl Z. Edző: Varga Zsolt.

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 6/2.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Pataki Gergely, ill. – .Sporthírek