Végig kézben tartotta a meccset a DVSE

Végig kézben tartotta a meccset a DVSE
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Egy percig sem forgott veszélyben a debreceniek sikere, 11–6 lett a vége.

A Tüskecsarnokban, az UVSE vendégeként csobbant vízbe a DVSE a férfi vízilabda OB I. középszakaszában, az alsóház ötödik fordulójában. A debreceni csapatkapitány, Kállay gólja nyitotta a szombat esti találkozót, a másik oldalon pedig Dávid szabaddobásból volt eredményes. Kuncz egy akciót fejezett be sikerrel, majd ismét jött Kállay, 3–1.

A második negyedben nem szórták a gólokat a játékosok, előbb Dávid, majd Kállay köszönt be, a nagyszünetben 4–2-re vezetett Komlósi Péter alakulata.

A folytatásban az ifjú Dienes növelte a cívisvárosiak előnyét, a hazaiaktól pedig Korényi használt ki egy emberelőnyös szituációt. Tóth is bejelentkezett, majd a centerező Süveges talált be. A játékrész végére is maradtak izgalmak, az újpestiektől Szentesi, a Debrecentől Durik iratkozott fel a gólszerzők közé. Néggyel mentek a hajdú-bihariak, mikor jött az utolsó nyolc perc.

Busilacchi és Fekete is eredményesen próbálkozott, így tovább hízott a DVSE fórja. A hajrában sem engedtek ki a felek, a hazaiak csökkenteni tudták ugyan hátrányukat, de ez már semmin sem változtatott, magabiztos, 11–6-os győzelmet aratott a debreceni gárda.

HBN


A tények

UVSE – DEBRECEN 6-11 (1-3, 1-1, 2-4, 2-3)

Budapest – Tüskeuszoda, 50 néző. Vezette: Székely Balázs, Petrovics Mátyás.

UVSE: Laboncz J. – Korényi B. 1, Major M. 1, Keresztúri M., Sélley R. D. 1, Szentesi Á. 1, Tóth Z. Csere: Dávid Z. P. 2, Kovács Cs. R., Dala D., Márkus M., Korbács G. F., Balli K. S., Varga V. Edző: Németh Zsolt.

DEBRECEN: Lévai M. – Smitula G., Kállay M. 3, Tóth P. 1, Süveges M. 1, Fekete G. 1, Busilacchi 2. Csere: Durik 1, Kuncz T. 1, Somlai T., Dienes I. B. 1, Macsi M., Turcsányi Á. Edző: Komlósi Péter.

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 5/3.

Gól – büntetőből: 2/0, ill. 0/0.

Kiállítás cserével: – , ill. Tóth Péter.