Véget vetettek a rossz sorozatnak

Klikovac volt az egyik legeredményesebb
Klikovac volt az egyik legeredményesebb - © Fotó: Derencsényi István
Békéscsaba, Debrecen – A Debrecen gólzáporral diadalmaskodott a viharsarokban.

Nem titkoltan győzni utazott a DVSC-TVP-Aquaticum Békéscsabára a női kézilabda-bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában. A debreceniek mindenképpen meg akarták szakítani azt a rossz sorozatot, ami a viharsarki meccsekhez kötődött: legutóbb 2010 szeptemberében nyert a Loki a békéscsabai Városi Sportcsarnokban bajnokin.

Ez a keleti rangadó eltért a szokásostól, mivel a hazai B-közép helye üresen maradt, így a több mint száz cívisszurkoló hangjától volt hangos a csarnok. Bár sokan azt mondták, mindkét csapat elsősorban a védekezésre összpontosít majd a meccsen, és ezért lehet, hogy kevés találat születik, kiderült, igazi gólzáport hozott a derbi – köszönhetően elsősorban a hajdúságiaknak. A debreceniek hozták az utóbbi időkben nyújtott remek formájukat, Horváth-Pásztor Bettina is jó napot fogott ki, így az első harminc percben mindössze 14 gólig jutottak csak a hazaiak, ellenben a piros-fehérek 18-szor vették be a lilák kapuját.

A második félidőben sem változott a játék képe, a békéscsabaiak nem tudtak megújulni, a debreceniek irányítottak. A DVSC-t még az sem zavarta meg, hogy Karnik Szabinának a harmadik kétperces kiállítása után piros lapot adtak a játékvezetők. A Varga-tanítványok végig kézben tartották a találkozót, s végül 7 góllal, 36–29-re diadalmaskodtak a nagy rivális otthonában.

A DVSC legközelebb pénteken 18 órától a Siófok gárdáját látja vendégül a Hódosban.

HBNSporthírek


hirdetés