Véget ért a vegyes premierje

Melbourne-i búcsúpacsi, Marci elköszönt a tornától, Tímea még folytatja
Melbourne-i búcsúpacsi, Marci elköszönt a tornától, Tímea még folytatja
Nyíregyháza – Fucsovics Marci búcsút intett az Australian Opennek, Babos Tímea női párosban bejutott az elődöntőbe és a döntőben is ott lesznek.


Kedden az újabb akadályt is sikerrel vette a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a női párosok versenyében. Babosék két játszmában (6:4, 7:5) nyertek a kilencedikként rangsorolt Raquel Atawo, Katarina Srebotnik (amerikai, szlovén) duó ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon és bejutottak az elődöntőbe, ahol az amerikai Jennifer Brady, Alison ­Riske kettőssel találkoznak.

Érvényesült a papírforma

Babosra ezt követően újabb meccs várt, mégpedig Fucsovics Mártonnal az oldalán. A tokiói olimpiát megcélzó, magyarok alkotta vegyes páros az első akadályt vette, így jöhetett a második kiemelt Nicole Melichar, Bruno Soares (amerikai, brazil) tandem. Sajnos hamar kiderült, hogy a mieink nem tudják hozni a premieren mutatottakat, és az ellenfél nyolc perc alatt már 3:0-ra vezetett.

Ebben az is szerepet játszik, hogy vegyesben 40-40 után azonnal pont jön, nincs előny. Az ellenfél tagjai egyesben nem is indultak, kifejezetten a vegyesre készülnek, ami ki is jött a pályán. Az esélyesebb ellenfél mindkét szettet 24 percnyi játékkal nyerte és jutott a nyolc közé. Az Australian Openen bemutatkozott magyar kettős búcsúzott.

– Örülünk, hogy végre együtt tudtunk játszani, és a nehéz sorsolás ellenére nyertünk egy mérkőzést – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón Babos Tímea. – A női páros után bő egy órám volt a pihenésre, de ez nem befolyásolta a vegyes párosbeli eredményt, sőt szerintem jobban is ritörnöztem a második meccsen. Az ellenfél fantasztikusan játszott, Melichart jól ismerem, játszottam már ellene, tudom, hogy remekül szervál, de a hálónál azért szokott hibázgatni, most viszont kiválóan teljesített. Soaresszel pedig vegyes párosoztam korábban, ő nagyszerű teniszező, stabilan lehet rá számítani.”

Legközelebb Szófiában

– Szombaton játszottam legutóbb tétmérkőzést, volt két nap pihenőm, és most úgy éreztem magam a pályán, mintha egy teljesen új tornára kerültem volna, kiestem a ritmusból. Igaz, edzettem, de az nem olyan, mintha napról napra mérkőzéseket játszanék – tudatta Fucsovics Márton, aki legközelebb a szófiai ATP-versenyen lép pályára, majd Rotterdam, Marseille és Dubaj következik.

Marci még azt is elmondta: reméli, az év hátralévő Grand Slam-tornáin is együtt indulhatnak, és jobb eredményeket érnek el.

KM-nso.hu


Australian Open, Melbourne (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

Női páros, negyeddöntő: Babos, Mlade­novic (magyar, francia, 2.)–Atawo, Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5

Vegyespáros, 2. forduló: Melichar, Soares (amerikai, brazil, 2.)–Babos, Fucsovics 6:3, 6:2


Budapest - Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében. A második helyen kiemelt Babosék ellenfele az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske volt, akiket - a verseny honlapja szerint - két szettben ...
Illusztráció
Kocsord - Négyen megsérültek, amikor korlátnak és kerítésnek ütközött egy busz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon hétfőre virradó éjszaka - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a baleset a 49-es főúton, a településen belül történt. Az érin...