Véget ért a vakáció

Véget ért a vakáció
Véget ért a vakáció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nyolchetes felkészülést kezdett meg a DVSC-TVP hétfőn.

Kipihent, lebarnult ifjú hölgyek gyülekeztek a hét első napján a Hódos Imre sportcsarnokban, ami azt jelenti egy igazi kézilabda drukker számára, hogy a DVSC-TVP megkezdte a felkészülést az új idényre.

Az első napnak több igazolt hiányzója is volt, a játékosok közül Sirián Szederke és Bárány Krisztina a horvátországi junior világbajnokságon szereplő magyar válogatott tagja, míg a friss szerzemény, az ukrán Lilia Gorilszka vízumát most intézik az illetékesek. A klub új ügyvezetője, Ábrók Zsolt szabadságát tölti, így a székfoglalójára még várnia kell a csapatnak.

Újvárosi edzőtábor

A nyolchetes felkészülés a megszokott módon kezdődött, azaz orvosi vizsgálat és futóteszt várt a lányokra. A debreceni foglalkozások monotóniáját július 21-től egy balmazújvárosi edzőtábor töri meg, ahol 5 nap alatt 13 tréning vár Kudor Kittiékre. A szeptember első hetében kezdődő bajnokság előtt augusztus elején egy nemzetközi tornán szerepel a Loki Kolozsváron, s összesen 14 edzőmeccset tervez a szakmai stáb a nyárra.

Varga József, a DVSC vezetőedzője a Naplónak elmondta, a keret még változhat, Mikula Dóra kölcsönben a Hajdúnánás csapatában folytatja, viszont kérdéses Simsik Cynthia sorsa. A közeljövőben próbajátékra érkezik Debrecenbe a horvát jobbátlövő, Ana Marusec, aki a 2011/12-es idényben a Fehérvár játékosa volt. Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Karnik Szabina felépült oldalszalag-sérüléséből, fokozatos terhelés után bekapcsolódhat a közös munkába.

Köstner örül Gorilszkának

Amint arról beszámoltunk, a Loki két évre szerződtette az ukrán balátlövőt, Lilia Gorilszkát. A 26 esztendős játékos előreláthatóan a felkészülés második hetében kapcsolódhat be a csapat munkájába. Viszont Köstner Vilmos jól ismeri az új igazolást. – Amikor Sopi a Zajecsarban játszott, többször is megnéztem őt, hiszen akkor már szóba került, hogy visszatér a Lokiba – mondta Köstner Vilmos, a DVSC szakmai igazgatója a klub honlapján. – Már akkor felfigyeltem az ukrán átlövőre, sőt tárgyaltunk is a menedzserével, de végül a Nis ajánlatát fogadta el. Magas, nagy lövő erejű, több poszton is bevethető játékost igazoltunk, aki sokoldalú, hiszen beállósként is bevethető. Védekezésben középen és kettes poszton egyaránt otthonosan mozog, s remekül indul. Mindezek alapján azt mondhatom, érdemes volt leigazolni. A legjobb korban van, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, de még alakítható, reméljük, nagy hasznára lesz a Lokinak.

HBN-BNSporthírek