Véget ért a vakáció a kéziseknek, jön a kőkemény munka

Akt.:
A DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabdacsapatának első edzése
A DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabdacsapatának első edzése - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az elmúlt idény legjobbjává választott Karnik Szabina újult erővel vágott neki a felkészülésnek.

A hétfői és keddi tüzetes orvosi vizsgálatokat követően szerdán már edzés szerepelt a DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabdacsapatának programjában. A hölgykoszorúnak korán kellett kellnie, ugyanis reggel 8 órától az Oláh Gábor utcai sportkomplexum konditermében volt jelenésük. Az első foglalkozásról mindössze Sopronyi Anett volt távol, aki az esküvője után éppen nászúton tartózkodik.

Konditerem és rekortán

Amíg a jobbátlövő talán éppen a tengerben gyönyörködött, addig a csapattársak a súlyokkal küzdve számot adtak arról, milyen erőben tértek vissza a vakációról. A gyakorlatok alól természetesen nem kaptak kibúvót az újonnan igazolt játékosok sem, így a Dunaújvárosból érkezett kapus, Víg Vivien, az előző szezonban a Krasznodart erősítő orosz válogatott irányító-átlövő, Marija Garbuz, illetve a Buducsnoszt Podgoricával Bajnokok Ligáját nyerő átlövő, Jelena Deszpotovics is izzadt a gépek alatt. Nagy megtiszteltetés ért három ifjú debreceni tehetséget, hiszen Kiss Bernadett, Kiss Orsolya és Karacs Jázmin is az első csapattal kezdhette meg a felkészülést.

A lokisták közel egy órát töltöttek a különböző izomerőt adó gépek birodalmában, ezt követően Varga József vezetőedző és Boros Ferenc pályaedző vezetésével az atlétikai pályára mentek, ahol háromszor 12 perces futás várt rájuk. A társaságból mindössze Lajtos Nóra nem körözött a rekortánon, a térdműtét után gyógyuló kapus külön gyakorlatokat végzett.

A délelőtti foglalkozást követően délután is munkába álltak a lányok, akiknek ekkor már kijutott a jóból, hiszen labdás edzésen vettek részt a Hódos Imre sportcsarnokban.

Jót tett a pihenő

A nyári holtidény egyik kérdése volt, hogy az elmúlt szezon legjobb DVSC játékosának választott Karnik Szabina vajon milyen állapotban kezdi meg a felkészülést, hiszen a bajnokság végjátékát fájó vállal játszotta végig. Ahogy az várható volt, a remek átlövő szerdán együtt tréningezett a társakkal, s még arra is maradt energiája, hogy a Napló kérdéseire válaszoljon.

– Sopronyi Anett sérülés miatt kidőlt a sorból, ezért sokkal nagyobb teher hárult rám, többet játszottam, komoly igénybevételnek volt kitéve a szervezetem a szezon végén. Ezt nem bírta a bal, azaz a lövő kezem, egyre nagyobb fájdalmaim voltak. Az ultrahangos orvosi vizsgálat után kiderült, gyulladás, illetve két helyen folyadék volt a vállamban. Erre a legjobb orvosság a pihenés lett volna, ám ezt nem tehettem meg a bajnokság hajrájában – emlékezett vissza Karnik Szabina, aki elárulta, költői túlzás volt az az információ, miszerint beinjekciózva játszott az utolsó meccseken, mert ez a lehetőség fel sem merült benne. – Ultrahangos, lézeres kezelésekre és gyógytornázni jártam a nyári szünetben, illetve elvégeztem azokat a futóedzéseket, amit a szakmai stáb előírt a játékosok számára. A személyre szabott gyakorlásokból nálam kimaradtak a felsőtesti tréningek, viszont az első felmérések azt mutatják, nem igazán csappant meg az erőm. A nyári edzések során nem volt semmilyen panaszom, de igazából majd most dől el, hogy milyen a vállam, amikor sorozatos terhelésnek lesz kitéve – fogalmazott a Loki 77-ese, akit meglepett, hogy a csapat legjobbjává választottak a szakemberek.

Van újabb cél

– Bevallom őszintén, nem tudtam arról, hogy lesz egy ilyen díj. A közönségszavazásról értesültem, ám arról nem hallottam, hogy a szakmai vezetés megválasztja a szezon játékosát. Pályafutásom legjobb idényét produkáltam, örülök, hogy ezt a szakemberek is így látták – fogalmazott az átlövő, akinek ez az elismerés kellő önbizalmat adhat a folytatáshoz. – Az önbizalom mellett egyből új motivációt is adott, hiszen elértem egy szintet, így jövőre feljebb léphetek egy lépcsőfokkal. Ráadásul a napokban kaptam egy nem igazán publikus hírt, ami nagyon ösztönzőleg hat rám. Bízom benne, tovább tudok fejlődni! – nyilatkozta a Szacsa becenévre hallgató átlövő, akitől megkérdeztük, mennyire volt nehéz újra munkába állni?

– Való igaz, pár lánnyal tartottam a kapcsolatot, viszont már hiányoztunk egymásnak. Egy-két hét szünet még jól esett volna, de örüljünk annak, amit kaptunk, hiszen a pihenés és a nyaralás is belefért ebbe az időszakba. Soknak tűnik a nyolchetes felkészülés, de ahogy benne vagyunk, gyorsan telik az idő. Lesznek mélypontok és „meghalások”, de ez az időszak erről szól. Aki ebben nőtt fel, már hozzászokott.

– Boros Norbert –


Edzőmeccsek

A felkészülés negyedik hetében edzőmérkőzéseket is játszik a Loki, augusztus második hétvégéjén Nagymihályban, míg rá egy hétre Dunaújvárosban nemzetközi tornán szerepel a csapat.

 • Július 28.: Békéscsaba-DVSC
 • Július 29.: DVSC-Ferencváros
 • Július 31.: DVSC-Békéscsaba
 • Augusztus 7.: Mihalovce–DVSC
 • Augusztus 8.: DVSC-Podravka
 • Augusztus 9.: DVSC–Nagybánya
 • Augusztus 15.: Dunaújváros–DVSC
 • Augusztus 15.: DVSC-Zvenyigorod
 • Augusztus 16.: helyosztó
 • Augusztus 19.: DVSC–Érd
 • Augusztus 26.: DVSC-MTK