Véget ért a sinsheimi szauna vb

Véget ért a sinsheimi szauna vb
© Fotó: Kovács Péter
Sinsheim – Óriási izzadások, katartikus lelki élmények, régi és új barátságok sokasága – véget ért a 2015. évi Szaunamesterek Világbajnoksága a németországi Sinsheimben. Egyéniben holland, párosban német győzelemmel zárult a verseny, a magyarok a középmezőnyben végeztek.

A szombati nap az egyéni és páros kategória döntőbe jutott 8-8 versenyzőjének produkciójával telt el. A világ legnagyobb szaunaterme minden bemutató alkalmával valóságos színházteremmé alakult, hiszen a hat szinten helyet foglaló, alkalmanként mintegy 200 ember amellett, hogy a szaunaszeánszok egyébként is az illatokkal fűszerezett, kellemesen borzongató hőhatását élvezte, a jelmezt öltött szaunamesterek 11-14 perces előadása által egy-egy megható, megrázó vagy éppen humoros történet részese is lehetett.

A késő esti etredményhirdetésre a pálmafaerdőbe bújtatott, orchideákkal övezett, hatalmas medence partján felállított színpadon élőzenét játszó együttesek műsorával hangolták a közönséget a rendezők. A parton, a pálmafák alatt előbb nemzetekként, majd a képzeletbeli országhatárokat eltörölve, a világverseny résztvevői immár együtt izgulták végig a zsűri szokásos értékelését. A helyezések kihirdetésekor pedig öröm, kacagás, sírás, gratulációk, vállveregetések tömkelege. Persze a ruhás fürdőzés sem maradt el, a rendezőket és néhány zsűritagot ölbekaptak a szaunamesterek és együtt csobbantak a medence kellemesen langyos vizébe. Tűzijáték, majd hajnalba nyúló medenceparti zárta a világbajnokságot.

A megkérdezett versenyzők mindegyike korrekt, igazságos, a versenyben résztvevők valódi tudását tükröző, bölcs döntésnek nevezte a zsűri által meghozott végeredményt. Emellet kiemelték a világverseny minden eddiginél magasabb színvonalát, amelybe beletartozott a helyszín is és a világbajnokság gazdáinak ténykedése is. A magyar csapat részéről Végh Tímea, az Aquaticum szaunamestere elmondta, hogy nekik is hatalmas élmény volt a világbajnokság. Tudásuk alapján magukat előzetesen a középmezőnybe sorolták, a zsűri besorolása is ezt támasztotta alá.


A tények

A magyar csapat tagjai:

  • Egri Csaba (Magyarhertelend)
  • Fáskerti Rita (Magyarhertelend)
  • Skita Péter (Debrecen)
  • Végh Sándor (Debrecen)
  • Végh Tímea (Debrecen)

A világverseny legjobbjai:

egyéni:

1. Rob Keijzer (Hollandia)

2. Farid Atai (Afganisztán)

3. Alberto Disegna (Olaszország)

páros:

1. Sabina Quaschning, Janina Lindner (Németország)

2. Luca Baggio, Matteo Garbossa (Olaszország)

3. Sebastian Dziurski, Lukasz Stajno Lengyelország)A sinsheimi szauna vb-ről szóló cikkeinket itt találja.