Véget ért a sör-sztrájk, bár megoldás nincs még

Befejezték hétfőn ötnapos sztrájkjukat Carlsberg koppenhágai dolgozói. A 200 dolgozó azért nem vette fel a munkát a múlt szerdán, mert a vezetőség döntése értelmében háromról egyre csökkentették az ingyen kapható napi söradagot.

A 200 sztrájkolóhoz 50 sofőr is csatlakozott szolidaritásból. A 3F nevű szakszervezet hétfőn azt közölte a honlapján: megállapodtak a vezetőséggel, hogy “együtt fognak megoldást találni, hogy törvényesen lehessen rendezni a kérdést”. Az ötnapos sztrájk miatt komoly sörellátási zavarok voltak Dánia egyes részein – állította Carlsberg csoport kommunikációs igazgatója.

A világ negyedik legnagyobb sörgyártója április elsején jelentette be, hogy vége az addigi gyakorlatnak, és új rendelkezések lépnek életben a munkahelyi sörivással kapcsolatban. A napi három palack ingyenes sört egyre csökkentették, és sört csak ebédidőben lehet fogyasztani, azt is az étkezdében. A kommunikációs igazgató közlése szerint csak a sofőrök kaphatnak április elsejétől naponta három üveg ingyen sört, a telep munkásai nem.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,