Véget ért a nagyerdei autófosztogató karrierje

Akt.:
Véget ért a nagyerdei autófosztogató karrierje
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy 35 éves helyi férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. február 14-én 16 óra 25 perc körüli időben a rendőrök Debrecenben, a Nagyerdei körúton közlekedtek szolgálati gépkocsijukkal, amikor észrevettek egy gyanúsan viselkedő férfit, aki egy parkolóban gépkocsikat nézegetett.

A férfi bement a járművek közé, majd az egyik autó jobb első üvegét kézzel betörte. A rendőrök azonnal odaszaladtak a férfihoz, aki elmenekült a helyszínről. A nyomozók a férfi után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 35 éves helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. L. György vallomásában elmondta, hogy a gépkocsi jobb első ülésén meglátott egy táskát, és azt akarta ellopni, mert azt remélte, hogy pénz lesz benne. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a debreceni Nagyerdő területén további 13 gépkocsit feltört, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonított el. A debreceni férfi beismerő vallomást tett.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya a gyanúsítottal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.

– police.hu –


Elfogták a Nagyerdőn parkoló kocsik fosztogatóját
Debrecen – A helyi rendőrök elfogták azt a 35 éves férfit, aki betörte egy parkoló személygépkocsi ablaküvegét.


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 26 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.