Véget ért a kurta „szünidő” a Lokinál

Akt.:
A DVSC-TEVA labdarúgóin végezte el az orvosi stáb a szokásos, őszi szezon előtti tesztet
A DVSC-TEVA labdarúgóin végezte el az orvosi stáb a szokásos, őszi szezon előtti tesztet - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Megkezdték a felkészülést a DVSC-TEVA futballistái, több új arc is feltűnt a hétfői egészségügyi teszten.

Mindössze bő másfél hét szünetet követően ismét összetrombitálták a DVSC labdarúgóit, hétfőn ugyanis megkezdődött a felkészülés az előttünk álló szezonra. A debreceniek azért álltak csatasorba máris, mert a június 22-én esedékes sorsolást követően július 2-án már az Európa Liga első selejtezőkörében lépnek pályára.

Kapusok és védők

Az első napon délelőtt egészségügyi tesztek, délután pedig tréning szerepelt a programban. A pallagi edzőcentrumban nem kevés régi-új arc is feltűnt, ugyanis több játékos is igyekszik majd meggyőzni a szakmai stábot és a klubvezetést arról, hogy helye van a cívisvárosiak keretében.

A védelem erősödésében játszhat szerepet Szilvási Péter és Csató Martin, mindketten U21-es válogatott belső védők. Szilvási Németországból, a Greuther Fürthből jött, Csató pedig a Siófokban focizott tavasszal.

A kapusposzton is lehet változás, ugyanis a Balmazújvárosban védő horvát Bozidar Radosevic és az egykori debreceni nevelés, legutóbb a Nyíregyházában szereplő Balogh János is a Lokival készül.
Szintén ott volt a Pallagon a kölcsönszerződésből visszatért Króner Martin, Kovács Ádám és Sigér Dávid, de az első csapattal készül mostantól a DVSC-DEAC-ból Szatmári Csaba, Kuti Krisztián, Barna Szabolcs és Varga Kevin is.

Változó állapotok

– Periodikus funkcionális szenzorrendszer segítségével időszakosan vizsgáljuk az élettani változókat a futballistáknál – mondta Dr. Kovács Péter, aki egészségügyi csapatával immáron három éve dolgozik együtt a DVSC-vel. – Hogy miket vizsgálunk? Statika, kognitív terhelhetőség, pszichikai készültség, a támasztórendszer állapota, alsó végtagi robbanékonyság: elsősorban ezen mutatók alapján csatoljuk vissza az edző stábnak azokat az információkat, amelyekre szükségük van a játékosok állapotával kapcsolatban. A csapat sok szempontból nagyon jó élettani háttérrel rendelkezik, tehát egy ilyenkor beiktatott másfél hetes pihenő ezt akár még magasabb szintre is emelheti. Nyilván, aki passzív pihenéssel töltötte az elmúlt napokat, ott szükség van egy minimális átállásra, ha pedig valaki aktívan pihent, megvizsgáljuk, visszaesett-e egyáltalán az állapota ilyen rövid idő alatt. Még az is előfordulhat, hogy valamelyik labdarúgó jobb mutatókkal tér vissza a szünetről, mint amilyenekkel rendelkezett szűk két hete. Ez egyénenként változó lehet, ezt kell majd a szakmai stábnak összehangolni csapat szinten – nyilatkozta a szakember.

Mint a klubtól megtudtuk, szerdán két foglalkozást tartanak az együttes tagjainak, szombaton pedig egymás közötti játékkal zárják az első hetet a fiúk a Nagyerdei Stadionban.

A tervek szerint a jövő hétvégén pedig már két felkészülési mérkőzéssel hangol a DVSC legénysége.

HBN-TN


Lehet esély a főtáblára

Friss házasként érkezett meg Pallagra a csapatkapitány, Szakály Péter, a középpályásnak a hétvégén volt az esküvője. – Nem volt hosszú pihenőnk, de nyáron ez a természetes. Nincs is ideje „leépülni” az embernek, ez az időszak pont arra volt jó, hogy egy kicsit pihenjünk és felfrissüljünk. Az volt a minimális célunk, hogy indulhassunk valamelyik selejtezősorozatban és július másodikán már EL-meccs van. Várjuk, miként alakul a keret, bízunk benne, hogy olyan ellenfelet kapunk az első körben, amely ellen tovább tudunk jutni. Úgy vélem, lehet esélyünk eljutni a főtáblára az Európa Ligában.

Címkék: , , , ,