haon-sportoldal

2008.07.09. 13:24

Atlétikai ob Debrecenben

<p>Négymillió forintos összdíjazással rendezik meg a legjobbak versenyét a cívisvárosban.<BR /><BR /></p>

Négymillió forint lesz a július 19-20-án Debrecenben megrendezendő UNIQA atlétikai országos bajnokság összdíjazása. Az ob lesz az utolsó szintteljesítési lehetôség az olimpiára, és itt dôl el, hogy a DSC versenyzője, a tízpróbázó Zsivoczky Attila utazik-e Pekingbe.

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg húsz magyar atléta indulhat az ötkarikás játékokon, Mérei László szövetségi kapitány szerint a létszám 2-3 fôvel bôvülhet. Az elnökség az ob után dönt a végleges csapatról, melytôl 6-8 pont az elvárás.

A debreceniGyulai István Atlétikai Stadionban mind a négy pekingi éremesélyes, így a diszkoszvetô Kôvágó Zoltán és Máté Gábor, a kalapácsvetô Pars Krisztián és Zsivoczky Attila is rajthoz áll.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó a felkészülés során sokáig sérüléssel küszködött, és csak az ob-n dôl el, hogy indul-e az ötkarikás játékokon.

Schulek Ágoston elnök elmondta, hogy elôször télen vezették be a pénzdíjazást, azóta minden felnôtt versenyen jutalmazták a legjobbakat.

Az ob-n, amely Zsivótzky Gyula emlékverseny is, maximum 200 000 forintot nyerhet egy atléta, de premizálják az edzôket is. A bajnokság második napjáról élôben közvetít az m 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!