Végéhez ér a jubileumi visszaemlékező beszélgetéssorozat

Debrecen- A Csokonai-történetekben ma este Béres Ilona és Haumann Péter eleveníti fel Debrecenben töltött éveit. A sorozat nyolcadik részén: május 4-én, 19 órakor Földes László Hobo adja elő Csokonai Vitéz Mihály műveit megszólaltató koncertjét.

Az est nem csak a Csokonai-szalon bérlettel rendelkezők számára látogatható, május 5-én és 6-án is meghallgatható a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Az ünnepi programsorozat május 24-én zárul, Lengyel György egykori színházigazgató, rendező 80. születésnapja apropóján szervezett beszélgetéssel. A művészre bizonyára sokan emlékeznek, hiszen 1961–63 között a Csokonai Színház rendezője, 1963–66 között főrendezője, 1979–81 között művészeti vezetője, 1993–2001 között igazgatója volt. A 19 órakor kezdődő beszélgetésen Lengyel Györgyöt és barátait a Horváth Árpád Stúdiószínházban láthatja a közönség, ám előbb a volt igazgató régen dédelgetett álma fog megvalósulni: 18 órakor barátja és közeli munkatársa, Vámos László emléktábláját avatják fel a Csokonai Színház előcsarnokában.

A beszélgetést követően pedig az emlékezők az egy nap híján száz éves Téri Árpád szobránál (a színház előtti kertben) koszorút és mécsest helyeznek el.

HBN