Vége is, meg nem is

A megye I-eseknek még három forduló van hátra, a megye II-esek lezárják a nyitott kérdéseket.

Míg a megyei első osztályban még bőven vár feladat a csapatokra, addig a megye II-esek ezzel a hét végével befejezik a küzdelmeket.

A megye I. még bőven tartogat izgalmakat, estleg fordulatokat a drukkerek számára, hisz több nyitott kérdés is van: egyetlen dobogós hely biztos tulajdonosa sincs még meg három fordulóval a bajnoki vég előtt. Az első helyért folytatott harcban a múlt heti rangadó után – mikor is a Hajdúszoboszló legyőzte az őszi bajnok Sárrétudvarit – a szoboszlóiak kerültek közelebb az aranyhoz.

Ezúttal a bronzra is esélyes DEAC-ot kell legyőznie a Szoboszlónak, hogy ne okozzon magának felesleges problémákat a végére. A megyei másodosztály Északi csoportjának 26., záró fordulójából mind a hét mérkőzést vasárnap rendezik. Ebben a mezőnyben még a dobogó harmadik helye kiadó, két gárda, a 47 pontos Nyírábrány, és a 45 egységet gyűjtött Nádudvar harcol érte.

A Déli csoport utolsó felvonása szombaton esedékes. Itt még az ezüstért küzd a Nagyrábé és a Kismarja. A második helyre talán a Nagyrábé esélyesebb, és nem csak azért, mert jelenleg is övé ez a pozíció, hanem mert aktuális ellenfele is könnyebbnek tűnik, mint a Kismarjáé. HBN