Vége dr. Horváth profi karrierjének

Vége dr. Horváth profi karrierjének
© Fotó: dvsc.hu
Debrecen – Mint arról a Napló is beszámolt, egy bakteriális fertőzés következtében kialakult szívbillentyű-műtét kellett végrehajtani a DVSC futballistáján, dr. Horváth Zsolton. A februári operáció jól sikerült, azonban mostanra kiderült, hogy a szélső – noha teljes felépülésre számíthat – nem folytathatja profi pályafutását.

A 28 éves játékost a Hivatásos Labdarúgó Szervezetének (HLSZ) munkacsoportja látogatta meg a napokban, akik mintegy másfél órát töltöttek el a betegágyánál.

– Szerencsére a műtét óta Zsolt egyre jobban érzi magát. Még egy hétig lesz az egészségügyi intézmény lakója, utána otthon lábadozik tovább. Ez a jó hír. A rossz pedig az, hogy a szívműtétje után nem folytathatja tovább a profi labdarúgó-pályafutását. Felépülése után fel kell építenie a második karrierjét. Egykor már a munkatársunk volt a HLSZ-ben, és könnyen lehetséges, hogy hamarosan újra a körünkben köszönthetjük majd őt – számolt be szomorúan dr. Horváth Gábor főtitkár.

Horváth Pécsett kezdte pályafutását, a Loki előtt pedig az MTK-ban futballozott. 119-szer szerepelt NB I-ben, és 21 gólt szerzett.

HBN


Jól sikerült dr. Horváth Zsolt műtétje

A DVSC szakmai stábja csütörtökön meg is látogatta a játékost.