Vége a nyomozásnak a mobiltolvajok ügyében

Vége a nyomozásnak a mobiltolvajok ügyében
© Fotó: police.hu
Polgár – A nyomozóhatóság vádemelést javasol a 22 éves férfival és 17 éves társával szemben.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott két polgári lakossal szemben.

Egy biztonságtechnikai cég alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre február 19-én 1 óra 30 perc körül arról, hogy egy Polgáron található telekommunikációs szolgáltató boltjából betörésről érkezett riasztás hozzájuk. A cég alkalmazottja a bolthoz ment, és látta, hogy valóban be van törve az üzlet kirakata.

pl2Fotó: police.hu

A rendőrök a helyszínen széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. A nyomozók B. Róbertet és 17 éves társát otthonaikban elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták a két polgári fiatalt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság február 22-én elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a 22 éves férfi és társa egy kővel betörték a kirakat üvegét, bemásztak a boltba, ahonnan közel 1 millió forint értékben tulajdonítottak el mobiltelefonokat, amelyeket egy közeli vízelvezető árokban rejtettek el. A rendőrök az ellopott készülékeket megtalálták és lefoglalták.

pl3Fotó: police.hu

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –