Vége a bamakói túszdrámának, de fegyveresek még lehetnek a hotelben

Akt.:
Vége a bamakói túszdrámának, de fegyveresek még lehetnek a hotelben
© Fotó: AFP
Bamako – Kilenc órán át tartott a túszhelyzet Mali fővárosának egyik luxusszállodájában, egyelőre nem tudni, pontosan hány halálos áldozat van.

Fegyveresek rohamoztak meg egy bamakói luxushotelt pénteken, a délelőtti órákban. Az épületben a beszámolók szerint 170 túszt ejtettek. A rendőrség később ostrom alá vonta a Radisson Blu Hotelt, és kihozták a bent rekedteket – írja a BBC. Az áldozatok számáról egyelőre ellentmondásos hírek keringenek, van, ahol 10 holttestről írnak, de például a Reuters szerint ez a szám 27.A rendőri rohamban a CNN szerint legalább hat ember sérült meg, őket kórházba vitték.

A szálloda elé legalább egy diplomata rendszámúval érkezett meg a két vagy három AK-47-esekkel felszerelt fegyveres a reggeli órákban, és azonnal tűz alá vonták az épületet – közölte az ENSZ egyik szóvivője. A Radisson tele volt diplomatákkal, akik éppen azon dolgoztak, hogy stabilizálják az ország békéjét.


Fotó: AFP Fotó: AFP ©

A CNN azt írja, még senki sem vállalta a felelősséget a támadásért.

Az első hírek szerint nem találtak semmilyen kapcsolatot a mostani támadás, és a pontosan egy hete történt párizsi merényletsorozat között.
hirdetés