Vége a 24 órás traffizásnak, kiderült, hány sofőr hajtott gyorsan

Vége a 24 órás traffizásnak, kiderült, hány sofőr hajtott gyorsan
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem történt halálos baleset az ellenőrzés ideje alatt – tudatta közleményben az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-án 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség. A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit – olvasható a police.hu-n megjelent közleményben.

A tájékoztatásból kiderül: az összesen 850 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 569 262 járművet ellenőriztek, amely során 5686 sebességtúllépést mértek.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka, ezért a rendőrség azt kéri a sofőröktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.


A kép illusztráció
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nincs napirenden annak a mérőrendszernek a bevezetése, amivel kiszűrhetőek a traffipaxoknál lassító gyorshajtók. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitá...