„Védjük meg az országot!” – aláírást gyűjt a Fidesz

„Védjük meg az országot!” – aláírást gyűjt a Fidesz
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett a Fidesz a kötelező betelepítési kvóta ellen. Szombaton már Debrecenben is gyűjtöttek szignókat.

A betelepítési kvóta ugyanis nem más, mint kötelező betelepítés. Az Európai Unió kötelezően be akar telepíteni a nemzetállamokba bevándorlókat, függetlenül attól, hogy erről mit gondolnak az emberek vagy a nemzeti parlamentek – fogalmazott dr. Pósán László, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője a debreceni Nagypiacon tartott sajtótájékoztatón szombaton. Mint kiemelte, a Juncker-képlet (az Európa Bizottság elnöke) alapján akár évente 15 ezer ember betelepítésére kötelezhetik hazánkat. Ez a családegyesítéseket is figyelembe véve öt év alatt egy szegednyi embert jelent. A kvóta nem megoldás semmire, hiszen az jogtalan, értelmetlen és veszélyes. A Fidesz arra kéri az embereket, hogy aláírásukkal adjanak hangot a véleményüknek, mely szerint Magyarország nem kér a kötelező betelepítési kvótából.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Debrecenben szombaton elkezdődött az aláírásgyűjtés a város több pontjára kihelyezett standoknál, emellett a megbízókártyával rendelkező önkénteseik az elkövetkezendő hetekben mindenkit személyesen fognak felkeresni és kérni fogják az embereket, hogy aláírásukkal álljanak az ügy mellé, védjék meg az országot!

HBN