Védekezni és támadni is kell

Korhut Mihály
Korhut Mihály - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Hétfőtől már csak a szombathelyi bajnoki járhat a debreceni fejekben.

Több fordulópontja is volt a Loki számára három gólos vereséggel záródott FTC–DVSC-TEVA (3–0) OTP Bank Liga-mérkőzésnek szombaton – vélekedett a találkozó lefújása után Korhut Mihály, aki baloldali hátvédként nem csak a hazaiak támadásait hatástalanította igen jó arányban, hanem gyors elfutásaival, pontos beadásaival a támadásokból is kivette részét.

– Az egyik ilyen sarokpont a meccs eleje volt – részletezte a védő, – amikor nem értékesítettük a helyzeteinket. Ha akkor legalább egy gólt rúgunk, egészen biztos másabb lett volna a találkozó menete, nem lett volna annyira egyoldalú a Fradi támadójátéka. A második félidőben a kapott gól is meghatározó esemény volt. Próbáltuk korrigálni az eredményt, majd jött a második hazai találat, s ott már eldőlt a meccs. Azt nem vitatjuk, hogy jogos volt-e a büntető, a tizenegyest megítélte a bíró, Gera pedig bevágta, ezen nincs mit szépíteni.Nyerni mennek Szombathelyre

Nem erre készült természetesen a debreceni csapat. Meg szerették volna lepni a Ferencvárost és győzelemmel, de minimum döntetlennel hazatérni a Groupama Arénából. – Az elején pontatlanok voltunk a passzoknál, nem tudtuk megtartani a labdát. A Fradi kicsit ránk jött, utána rendeztük a védekezést, ám ezt követően sem tudtunk annyira kibontakozni, mint amennyire szerettünk volna. Az FTC-t gyors kontrákkal szerettük volna meglepni, ez sikerült is, viszont a beadásoknál a kapu elé nem érkeztek a csapattársaim, illetve nem kísérték a támadást. A hazaiak nagyon jól védekeztek, távol tudtak tartani bennünket a kapujuktól. A Fradinak több helyzete volt, és abból berúgtak hármat – értékelte a Loki balhátvédje, aki elmondta azt is, hogy a „vérében van” a támadójáték, mivel korábban ezen a poszton kezdte futballt. Innen került hátra, ám mint fogalmazott, a modern futballban már a szélső védőktől is elvárják az előretöréseket. Ezt alkalmazza is a DVSC.

– Szombathely? – kérdezett vissza Korhut a következő bajnokival kapcsolatban. – Most nehéz lesz a hazaút, ma és holnap még szabad a vereséggel foglalkozni, de holnapután már nem. Szerdán játszunk Szombathelyen, és ha még akkor is a Fradival törődünk, nem fog menni a játék, de mi győzni megyünk a vasi megyeszékhelyre.

HBN–KZS
hirdetés