Vébét hoz Kósa Lajos Szocsiból

Kósa Lajos az olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázóval, Regőczy Krisztinával szurkolt Nagy Konrádnak
Kósa Lajos az olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázóval, Regőczy Krisztinával szurkolt Nagy Konrádnak - © Fotó: Facebook
Debrecen – Sikeresek voltak a tárgyalások, szinte biztos, hogy Debrecen ad otthont a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságnak.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) elnökeként többek között azért utazott az olimpia helyszínére Szocsiba, hogy személyesen lobbizzon a 2016-os junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság debreceni megrendezéséért.

Fotó: Facebook Fotó: Facebook ©

A személyes tárgyalások sikerrel jártak! – Úgy tűnik, sikerül megegyeznünk, lényegében 99 százalék, hogy a Főnix Csarnokban lesz a világverseny 2016. március 14-20-a között. A nemzetközi szövetség (ISU) ügydöntő személyeivel beszéltünk, s már csak pár dologban kell megegyeznünk. Az ISU várhatóan 600-800 ezer amerikai dollárral támogatná az eseményt, de ezt az összeget szeretnénk feltornázni 1 millió dollárra – nyilatkozta a Naplónak Szocsiból Kósa Lajos, aki kitért arra is, hogy Budapest kapta a jövő évi szinkronkorcsolya-vb rendezési jogát is, amire az elsődleges feladat felépíteni egy magyar csapatot.

Kósa Lajos amellett, hogy személyes tárgyalásokat folytatott a Nemzetközi Korcsolya-szövetség (ISU) vezetőivel Szocsiban, nem hagyhatta ki, hogy ne szurkoljon a magyarokért a helyszínen.

A teljes cikk a keddi Naplóban olvasható.