Magyarország

2017.07.05. 15:06

Nem történt nemi erőszak a DVBBS öltözőjében

Siófok - A tavalyi Balaton Soundon történtek feltárásához közel egy évre volt szükség, az érintett rendőri vezetők most a Zsaru Magazinban kommunikálták az ügy fejleményeit.

Siófok - A tavalyi Balaton Soundon történtek feltárásához közel egy évre volt szükség, az érintett rendőri vezetők most a Zsaru Magazinban kommunikálták az ügy fejleményeit.

A 2016-os fesztiválon három lány rosszul lett a kanadai DVBBS fellépése után a duó öltözőkonténerében. Erről az ügyről közölt most újabb részleteket a Zsaru Magazin.

Kasznár Gyula alezredes, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője a lapnak elmondta, hogy az eset után a tengerentúli kettős menedzserük és asszisztensük társaságában sietősen távozott, őket végül a Liszt Ferenc repülőtéren érték utol. A bódult lányokat azonnal ellátták a fesztivál egészségügyi sátrában, az öltöző környékét pedig lezárták. Az alezredes elmondása szerint később felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen anyagot fogyasztottak, majd bódult állapotukban sérelmükre szexuális kényszerítés bűntettét valósították meg. Az ügyben felvetődött szexuális bűnelkövetési jelleget Kasznár szerint az is erősítette, hogy a DVBBS csomagjaiban pikáns intim segédeszközöket és nagy mennyiségű óvszert is találtak a rendőrök.

Fotó: Erdei Mihály, rendőrség

A nyomozás során viszont megállapították, hogy nem történt szexuális bűncselekmény. Az elrendelt nőgyógyászati vizsgálatok sem állapítottak meg szexuális cselekményt, a drogteszt viszont a duó két tagjánál és a menedzserüknél is pozitív lett. Őket kábítószer birtoklása vétségével gyanúsították meg, szabadlábon védekeznek.

Az ügyben közel harminc tanút hallgattak meg, a nyomozást a napokban zárhatják le.

Forrás: Zsaru Magazin / Index


Eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében sajtóértesülés szerint. A rendőrség négy külföldi férfit állított elő, nemi erőszak gyanúja nem merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!