Vb-selejtezők – Rajt a szupersztárok nélkül Dél-Amerikában

Budapest, 2015. október 7., szerda (MTI) – Csütörtökön megkezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata, amelynek kezdetén a legnagyobb sztárok hiányoznak majd.

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt. A Barcelona támadója még a tavalyi brazíliai világbajnokságon elkövetett sportszerűtlensége – megharapta Chiellinit – miatt nem lehet ott a válogatottal a Bolíviában sorra kerülő nyitányon, míg a Paris Saint-Germaint erősítő Cavani a nyári Copa Americán kapott piros lapot a chileiek elleni összecsapáson, miután Gonzalo Jara a hátsó feléhez nyúlt, ő pedig meglegyintette riválisát.

A hazai rendezésű világbajnokságon, majd a Copa Americán is csalódást keltő brazil válogatott Neymar nélkül kezdi a kvalifikációt: a Barcelona csatára szintén a kontinensviadalon elkövetett szabálytalansága miatt kényszerül kihagyni az első két találkozót.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadógépezetének legfontosabb láncszeme, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is hiányzik majd: az argentin válogatott sztárja sérülés miatt nem segíthet társainak hazai pályán Ecuador, majd idegenben Paraguay együttese ellen.

A tíz nemzeti válogatottat számláló dél-amerikai csoportban mindenki játszik mindenkivel, az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt vívhat.

Dél-amerikai vb-selejtezők:

csütörtökön játsszák:

Bolívia-Uruguay, La Paz 22.00
Kolumbia-Peru, Barranquilla 22.30
Venezuela-Paraguay, Puerto Ordaz 23.00

pénteken:

Chile-Brazília, Santiago de Chile 1.30
Argentína-Ecuador, Buenos Aires 2.00

október 13., kedd:

Ecuador-Bolívia, Quito 23.00

október 14., szerda:

Uruguay-Kolumbia, Montevideo 0.00
Paraguay-Argentína, Asuncion 2.00
Brazília-Venezuela, Fortaleza 3.00
Peru-Chile, Lima 4.15

– MTI –