Vb-selejtező – Piturca: nem tesznek jót a botrányok a román válogatottnak

Kolozsvár/Bukarest, 2013. április 2., kedd (MTI) – Nem tesznek jót a román labdarúgó-válogatottnak azok a botrányok, amelyek a csapat körül kialakultak a március végi, budapesti és amszterdami világbajnoki selejtezők után – jelentette ki kedden egy bukaresti sajtótájékoztatón Victor Piturca szövetségi kapitány.

Piturca arra utalt, hogy a Románia számára kedvezőtlenül végződött két mérkőzés után sokan a leváltását követelték, a sajtó pedig sokat cikkezett a közte és Adrian Mutu között kialakult konfliktusról, illetve arról, hogy a román együttes játékosai hajnalig dorbézoltak a hollandiai vereség után.

A szakvezető felidézte, a román válogatott az 56. helyet foglalta el a világranglistán, amikor átvette a csapat irányítását, most pedig a 31. helyen áll.

“Noha a húsz lejátszott mérkőzésből csak négyet veszítettünk el, mégis ócsárolnak, falhoz állítanak. Így nagyon nehéz eredményt elérni. Vészjelzést kívánok leadni, mert ez nem jó előjel” – idézte az Agerpres hírügynökség a kapitányt.

Piturca kijelentette, továbbra is egy ütőképes csapat létrehozása és a 2016-os Európa-bajnokságra való kijutás a cél. Abbéli reményét is megfogalmazta azonban, hogy már a brazíliai világbajnokságra is sikerül kijutni, “még ha jelenleg nincs is meg ehhez a kellő játékosállomány”.

Victor Piturca szerint Romániának reális esélye van arra, hogy megszerezze a világbajnoki selejtezőcsoportjában a második helyet és pótselejtezőt játsszon a kijutásért.

“Nagyon nehéz lesz Magyarország és Törökország ellen hat pontot szerezni a két itthoni mérkőzésen, de biztosak lehetnek abban, hogy mindent meg fogunk tenni a selejtezőcsoport második helyének a megszerzéséért” – idézte a Mediafax hírügynökség a szövetségi kapitányt.

A magyarok hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttek, ezzel a csoport második helyén állnak a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Egervári Sándor együttesét a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik. A vb-selejtező következő, szeptember 6-i körében ezért lesz különösen nagy jelentősége a magyarok számára a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne a második hely, amelyre az 1998-as vb-selejtező óta nem volt példa.

 – MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek