Vb-2018 – Sterlingtől tart a horvát kapitány

Modricék is bejelentkeznek a vb-döntőre
Modricék is bejelentkeznek a vb-döntőre - © Fotó: AFP
Moszkva – Kiderül, felszívja-e magát az egyre fáradtabbnak tűnő Horvátország.

A második elődöntőt is lejátsszák az oroszországi vb-n: szerdán 20 órától, Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban feszül egymásnak Horvátország és Anglia (élő M4 Sport).

Az angolok számára könnyebben alakult a nyolcaddöntő, sima, 2–0-s győzelmet arattak a svédek felett a legjobb nyolc között. A horvátoknak a házigazda oroszokkal kellett felvenniük a versenyt, és alaposan meg is szenvedtek Sztanyiszlav Csercseszov tanítványaival: a rendes játékidő után 1–1 állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás. Előbb Vida szerzett vezetést a hazaiaknak, azonban a 115. percben Fernandes egyenlített. Következett a büntetőpárbaj, mely óriási izgalmakat hozott, végül Modricék örülhettek.

Mindenki elszánt

„Ha meg tudtuk akadályozni, hogy Lionel Messi és Christian Eriksen gólt szerezzen ellenünk, akkor Harry Kane-nel is boldogulunk” – mondta Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány magabiztosan.

Dalic úgy véli, Raheem Sterling veszélyesebb, mint Kane, holott a Manchester City támadója három éve nem volt eredményes a válogatottban. „Sterling nagyon fontos játékosa Angliának, rendkívül gyors, és jól megérti magát Kane-nel” – fogalmazott Dalic.

Horvátország klasszis játékosa, Mario Mandzukic szerint nem fáradt a csapat, készen állnak a vb-elődöntőre. A támadó elmondta, hisznek magukban, jó a csapatkohézió, készen állnak a harcra.

Harry Kane, az angolok gólvágója a szövetség holnapjának nyilatkozva kijelentette, sokat jelent számukra, hogy nagy elődjeik is büszkék rájuk, ugyanakkor ők most a saját történelmüket írják, és azon vannak, hogy a mese itt ne érjen véget!

ÉKN