Vb-2018: most indul az igazi tánc!

Akt.:
A hangulatra nem lehet panasz a vébén, a kolumbiai drukkerek bíznak a csapatuk továbbjutásában
A hangulatra nem lehet panasz a vébén, a kolumbiai drukkerek bíznak a csapatuk továbbjutásában - © Fotó: AFP
Oroszország – Már a címvédő németek és az afrikai csapatok is otthonról követik figyelemmel a világbajnokság eseményeit.

Fordulatokban gazdag mérkőzéseket hozott az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság csoportköre, amely csütörtökön este ért véget.

A 32-es mezőny a felére csökkent, szombaton pedig már a nyolcaddöntőkkel folytatódik a torna. Bizonyossá vált, hogy nem lesz címvédés, hiszen a 2014-es bajnok Németország óriási meglepetésre nem jutott be a legjobb 16 közé. Az elmúlt bő két hétben 122 gólt termeltek a játékosok, ez 2,54-es mérkőzésenkénti gólátlagot jelent.

Ez elmarad a négy évvel ezelőttitől, ugyanis Brazíliában meccsenként 2,67 találat született. Belgium bizonyult idáig a legtermékenyebbnek a maga kilenc találatával. A vb-k történetében először fordult elő, hogy egy csapat a fair play-pontjai miatt kényszerült búcsúzni: a H csoportban Japán és Szenegál mutatói mindenben megegyeztek, kivéve a lapok számát, az ázsiaiak kevesebb sárgát gyűjtöttek, így ők folytathatják a küzdelmeket.

FBL-WC-2018-MATCH47-JPN-POLFotó: AFP / Philippe Desmazes

Ezzel pedig az is eldőlt, hogy nem lesz afrikai gárda a legjobb 16-ban – a 32 csapatos vb-ken, vagyis 1998 óta, most először nem jutott egyetlen együttes sem nyolcaddöntőbe Afrikából. A 48 lejátszott összecsapáson összesen 24 büntetőt ítéltek meg a játékvezetők, ebből 18-at tudtak értékesíteni. Kiemelkedően magas volt az öngólok száma, mostanáig kilenc született.

Egyiptom és Panama nem tudott pontot szerezni, és csupán a százszázalékos Uruguay kapuja bizonyult bevehetetlennek. A belgák és a horvátok maradtak még hibátlanok. A küzdelemsorozat eddig sem okozott csalódást, de a java csak most következik.

ÉKN


A világbajnokság első etapja, azaz a csoportkör után egykori edzőm szavai jutnak eszembe: „Mi ez a maszatolás?” Valljuk be őszintén, eddig nem ejtették ámulatba a szurkolókat a csapatok, volt pár remekbe szabott gól, támadás, csel vagy éppen védés, de túl sok sör nem fogyott el a kocsmákban, míg a d...

Lionel Messi
Moszkva - Hat méter magas és tíz méter széles graffiti-portréval várja Lionel Messit, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitányát a világbajnoki nyolcaddöntőre Kazany - írta pénteken az Interfax orosz hírügynökség. A falfestményt az argentin válogatott szálláshelyéül szolgáló szálloda szoms...

Moszkva - A tunéziai Ben Jusszef lőtte a labdarúgó-világbajnokságok történetének 2500. gólját, amikor csütörtökön a Panama elleni csoportmérkőzés 51. percében egyenlített az oroszországi tornán. Az első találatot még 1930. július 13-án a francia Lucien Laurent szerezte, az 500. gól pedig a skót B...