Vb-2018 – Megszerezte első győzelmét Brazília

Akt.:
Vb-2018 - Megszerezte első győzelmét Brazília
Vb-2018 - Megszerezte első győzelmét Brazília - © Fotó: AFP / Gabriel Bouys
Budapest/Szentpétervár – Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: pénteken, Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert két hajrában esett góllal.

Costa Rica második vereségével már biztos kieső.

E csoport, 2. forduló:

Brazília-Costa Rica 2-0 (0-0)

Szentpétervár, 64 468 néző, v: Björn Kuipers (holland)

gólszerzők: Coutinho (91.), Neymar (97.)

sárga lap: Neymar (81.), Coutinho (81.), illetve Acosta (84.)

Brazília:

Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (Roberto Firmino, 68.), Philippe Coutinho – Willian (Douglas Costa, a szünetben), Gabriel Jesus (Fernandinho, 93.), Neymar

Costa Rica:

Keylor Navas – Cristian Gamboa (Francisco Calvo, 75.), Giancarlo González, Johnny Acosta, Oscar Duarte, Bryan Oviedo – Johan Venegas, David Guzman (Yeltsin Tejeda, 84.), Celso Borges, Bryan Ruíz – Marco Urena (Christian Bolanos, 54.)

II. félidő:

91. perc: Marcelo ívelt a kapu előterébe, Gabriel Jesusról Coutinho elé került a labda, aki öt méterről, Navas lábai között bepasszolta azt (1-0).

97. perc: Douglas Costa passzolt Neymarhoz, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt (2-0).

Az első félidő a várakozásoknak megfelelően nagy brazil fölényt hozott, ez azonban meddőnek bizonyult, az elsősorban a beívelésekre építő dél-amerikai csapat csak elvétve találta el a kaput. A jól védekező rivális néha kijött a szorításból, egy-egy veszélyes kontratámadást is vezetett, de a kapuk szinte alig forogtak veszélyben.

FBL-WC-2018-MATCH25-BRA-CRCFotó: AFP / Giuseppe Cacace

A második játékrész hatalmas brazil helyzetekkel indult, de vagy Navas, vagy a keresztléc, vagy az egyik védő mindig hárítani tudott. A folytatásban is ők irányítottak, az ellenfél csak pillanatokra szabadult ki a saját térfeléről. A 78. percben Neymar lerántásáért előbb 11-est ítélt a bíró, majd a videóelemzés után visszavonta az ítéletét.

A hajrában továbbra is a brazilok nyomtak, s végül két késői találattal sikerült megtörniük Costa Ricát, s megszerezniük a három pontot.

FBL-WC-2018-MATCH25-BRA-CRCFotó: AFP / Christophe Simon

– MTI –


Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának pénteki, 2. fordulós eredménye. Brazília-Costa Rica 2-0 (0-0) később: Szerbia-Svájc 20.00 A csoport állása: 1. Brazília 2 1 1 - 3-1 4 pont 2. Szerbia 1 1 - - 1-0 3 3. Svájc 1 - 1 - 1-1 1 4. Costa Rica 2 - - 2 0-3 0 ...