Vb-2018 – Megőriznék hibátlan mérlegüket

Akt.:
Nem lesz könnyű dolguk Cavaniéknak a házigazda ellen
Nem lesz könnyű dolguk Cavaniéknak a házigazda ellen - © Fotó: AFP
Hiába dőlt már el a továbbjutók kiléte, így is jó meccsekre van kilátás.

Zárul a csoportkör az A-jelű kvartettben is a világbajnokságon: hétfőn 16 órától mérkőzik meg Uruguay és Oroszország Szamarában (élő M4 Sport), és szintén délután négytől feszül egymásnak Szaúd-Arábia, valamint Egyiptom Volgográdban.

Két fordulót követően eldőlt, hogy a házigazda oroszok és Uruguay is bejutott a nyolcaddöntőbe, egyaránt 6-6 pontot gyűjtöttek eddig a csapatok, ellenben az egyiptomiak és Szaúd-Arábia együttese utolsó találkozójára készül a tornán.

Szergej Ignasevics a FIFA-nak elmondta, azon vannak, hogy megőrizzék hibátlan teljesítményüket. – Teljesen jogosan biztosítottuk be a továbbjutásunkat a csoportból. Sokat dolgoztunk azért, hogy jó játékkal tudjunk előrukkolni.

A szakmai stáb alaposan feltérképezte ellenfeleinket, tudjuk, hova kell ütni, hogy fájjon.”

– Uruguay ellen is nyerni szeretnénk, és százszázalékos mutatóval továbbmenni. A középpályán Jurij Gazinszkij és Roman Zobnyin hihetetlen munkát végeznek, ezzel megkönnyítve a védelem dolgát. Mindenkinek tenni kell a dolgát, kulcskérdés lehet, hogyan tudjuk kivenni a játékból Uruguay két sztárját, Cavanit és Suárezt.

Óscar Tabáre, Uruguay szövetségi kapitánya elismerte, eddig nem igazán tudtak élni a lehetőségeikkel, de bízik benne, hogy ez a jövőben megváltozik. Az ifjú Rodrigo Bentancur is bizakodik, reméli, továbbra is jó teljesítménnyel tudja segíteni csapatát. A középpályás megfogadta, ha Uruguay megnyeri a világbajnokságot, kékre festi a haját. Cristhian Stuani a meccs előtti sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország nagyszerű csapat, nagyon erős játékosokkal rendelkezik, így nem vár rájuk könnyű feladat.

Pontot akarnak szerezni

Egyiptom, illetve Szaúd-Arábia sem szerzett pontot első két találkozóján. Héctor Cúper együttese előbb 1–0-ra kapott ki Uruguaytól, majd 3–1-re az oroszoktól. Juan Antonio Pizzi tanítványai egy 5–0-s pofonba szaladtak bele a házigazda ellen, a dél-amerikaiakkal szemben pedig 1–0-ra maradtak alul. Nyilván egyik csapat sem szeretné pont nélkül befejezni a vb-t, így annak ellenére, hogy már biztosan kiestek, mégis van tétje az összecsapásnak.

A szaúdiak középpályása, Fahad al-Muvallad elismerte, az első meccsük Oroszország ellen nagyon nehéz volt, meglepte őket riválisuk. – Uruguay már nem tudott olyan egyszerűen legyűrni minket, reméljük, Egyiptomot le tudjuk győzni. Nem csupán nyerni szeretnénk, hanem a szurkolóinkat is ki szeretnénk szolgálni!

ÉKN


Kolumbia vs. Lengyelország
Kazany - Kolumbia magabiztosan, 3-0-ra győzte le a lengyel csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így eldőlt, hogy az európai válogatott már nem juthat be a nyolcaddöntőbe. Eredmény: H csoport, 2. forduló: Kolumbia-Lengyelország 3-0 (1-...

Jekatyerinburg - A japán és a szenegáli válogatott 2-2-es döntetlent játszott egymással az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának vasárnapi, második fordulójában. Az utolsó kör előtt ezzel mindkét együttesnek négy pontja van, így biztató helyzetből várhatja csütörtöki utolsó összecs...

Nyizsnyij Novgorod - Az angol válogatott kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott a panamai csapat felett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így a legjobb 16 közé jutott. Az angolok győzelmével a belga együttes is biztosította a helyét a nyolcaddönt...