Vb-2018: még bármi előfordulhat a D csoportban

Javier Mascherano szerint Messi és az egész csapat más képet akar mutatni magáról, mint eddig
Javier Mascherano szerint Messi és az egész csapat más képet akar mutatni magáról, mint eddig - © Fotó: AFP / Omar Torres
Oroszország – Horvátország már továbbjutott, de Argen­tína, Izland és Nigéria is a nyolcaddöntőbe vágyik.

Zárul a csoportkör a D jelű négyesben is a világbajnokságon: kedden 20 órától rendezik a Nigéria–Argentína (élő M4 Sport), valamint az Izland–Horvátország (élő Duna TV) találkozót is. Két fordulót követően eldőlt, hogy a 6 pontos horvátok már biztosan ott lesznek a kieséses szakaszban, azonban a második, még továbbjutást érő helyre az utolsó argentinok (1 pont), az izlandiak (1 pont) és a nigériaiak (3 pont) is esélyesek.

Nincs tekintélye

Az egyik legnagyobb meglepetést a tornán eddig Argen­tína (le)szereplése jelenti: az égszínkék-fehérek előbb 1–1-et játszottak az északi miniállam együttesével, majd 3–0-ás zakóba szaladtak bele Modricék ellen. Nem is csoda, hogy óriási a zűrzavar az argentin labdarúgó-válogatott háza táján: a hírek szerint Jorge Sampaoli szövetségi kapitány teljesen elvesztette tekintélyét az öltözőben, gyakorlatilag nincs is már beleszólása abba, hogy a csapat milyen összeállításban lép pályára Nigéria ellen. „A játékosok döntenek a kezdőcsapatról, ez tény. Ha akar, Sampaoli leülhet a kispadra, de ha nem, nem lesz semmi probléma” – mondta az 1986-ban világbajnokságot nyerő argentin válogatott tagja, Ricardo Giusti, aki azt állítja, hogy beszélt korábbi csapattársával, Jorge Burruchagával, a szövetség (AFA) jelenlegi vezérigazgatójával.

„Leo jól van. De egy csapatban, ahol nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, mindannyian frusztráltak vagyunk. Ő is ember, és ő is csalódott, viszont elszánt, hogy változtasson a helyzeten.

Más képet szeretne mutatni a világnak annál, amit az első két meccsen mutattunk”

– mondta Messiről Javier Mascherano.

Higuaínék abban az esetben jutnak tovább a csoportból, ha legyőzik Nigériát, míg Izland nem nyer Horvátország ellen, vagy ha nyer is, a gólkülönbsége rosszabb lesz, mint az argentinoké.

Modric igazi vezér

A horvátok teljesítménye tűnik az egyik legkiegyensúlyozottabbnak a mezőnyben, a csapat szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic a FIFA honlapjának nyilatkozva elmondta, büszke a csapatára. „A játékosok bizalma a legfontosabb számomra. Sokat bátorítom őket, rengeteget beszélgetünk a fiúkkal, társként kezelem őket. Vannak, akik szerint ez a módszer nem célravezető, de nekem ez a stílusom. Luka Modric a csapatunk motorja, egy klasszis játékos, egy igazi kapitány, aki példát mutat a többieknek”.

Az izlandiak középpályása, Gylfi Thór Sigurdsson hangsúlyozta, sajnálják a Nigériától elszenvedett 2–0-ás vereséget, azonban nincs idő siránkozni, a következő feladatra koncentrálnak, annál is inkább, mert még van esélyük a továbbjutásra, ami történelmi tett lenne.

ÉKN


Moszkva - A fekete-szürke-fehér színösszeállításút ugyanolyan mintázatú, de vörös-piros színt is tartalmazó labdák váltják fel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kieséses szakaszára. A tervezők a rendező ország zászlajának színeiből merítettek inspirációt, s a piros árnyalattal egyben arra ...

Fernando Hierro
Moszkva/Kalinyingrád - A továbbjutásnak és a csoportelsőségnek örült, a csoportszakaszban bekapott öt gólt viszont sokallta a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a marokkóiak elleni világbajnoki mérkőzés utáni értékelésében. "Elsők lettünk, ez volt a cél - szögezte le Fernando Hierr...