Vb-2018: még adósok a jó játékkal a brazilok

Sokan padlót fogtak Neymar Svájc elleni teljesítménye láttán, többet várnak tőle (is)
Sokan padlót fogtak Neymar Svájc elleni teljesítménye láttán, többet várnak tőle (is) - © Fotó: AFP / Joe Klamar
Szentpétervár – Mindenki jóval többet vár a brazil válogatottól – kiderül, Costa Rica ellen varázsolnak-e Neymarék.

Az E csoportban szereplő csapatok is lejátsszák második mérkőzésüket az oroszországi világbajnokságon: pénteken 14 órától Szentpéterváron rendezik a Brazília–Costa Rica találkozót.

A végső sikerre is esélyesnek tartott brazilok adósok a jó focival, első összecsapásukon, Svájc ellen csak egy 1–1-es döntetlenre futotta Neymaréktól. Akkor rengetegen bírálták a dél-amerikaiak sztárját: Neymar sokak szerint öncélúan futballozott, önző volt, egyesek egyenesen elfogadhatatlannak minősítették a teljesítményét.

Arsene Wenger, az Arsenal korábbi menedzsere úgy véli, a legfőbb probléma az, hogy Neymar túl híres és népszerű. „Neymar azt csinál, amit akar. Ma már minden játékos sztárnak számít. Neymar például szupersztár. Ennek a srácnak százhetvenmillió követője van a közösségi médiában. Még ha én lennék a szövetségi kapitánya, akkor is azt tenné, amit ő akar” – vélekedett Wenger. Akárhogy is, a brazil támadó tehetsége vitathatatlan, és játéka igenis nélkülözhetetlen a selecao számára. Némi aggodalomra adhat okot, hogy Brazília legnagyobb ásza a jobb lábát fájlalva, idő előtt sántikált le a csapat keddi tréningjéről Bruno Mazziotti fizioterapeuta kíséretében. Kérdés, milyen formát tud hozni pénteken.

Hinniük kell benne

Egy kör után egyedül Costa Rica áll pont nélkül az E jelű kvartettben, miután Óscar Ramírez tanítványai a nyitómeccsükön 1–0-ra kikaptak Szerbiától. A Los Ticosnak ezúttal is fel van adva a lecke, jóformán az egész világ Brazíliát tartja a meccs esélyesének, ugyanakkor Celso Borges ráirányította a figyelmet, hogy senkinek nem szabad alábecsülnie Costa Ricát.

­„Kijár nekünk a vb-n való részvétel, keményen megdolgoztunk érte, kiérdemeltük. E szerint kell készülnünk, és muszáj hinnünk abban, hogy győzni tudunk” – olvasható a FIFA honlapján a középpályás nyilatkozata.

ÉKN


Moszkva - A horvát labdarúgó-válogatott azután biztosította helyét a világbajnokság legjobb 16 csapata között, hogy előző három szereplése alkalmával - 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben - búcsúzott a csoportkörben. A mostani sikerét megelőzően 1998-ban jutott túl az első szakaszon úgy, hogy megverte...