Vb-2018 – Luka Modric lett a torna legjobb játékosa

Akt.:
Vb-2018 – Luka Modric lett a torna legjobb játékosa
© Fotó: AFP
Budapest, Moszkva – A horvát Luka Modric kapta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát a vasárnapi döntő után.

A brazil Romário érdemelte ki legutóbb – 1994-ben – világbajnokként a legjobbnak járó különdíjat, azóta az aranylabdások nem a győztes csapatból kerültek ki.

A szakemberek Modric mögé a belga Eden Hazard-t sorolták, harmadik legjobbnak pedig a francia Antoine Griezmannt látták.

A góllövők versenyében a hat találattal győztes angol Harry Kane mögött a néggyel zárók közül a gólpasszok alapján Griezmann lett a második, a belga Romelu Lukaku pedig a harmadik.

A díjakat az eredményhirdetés előtt, szakadó esőben adták át, de a játékosok közül csak Luka Modric és legjobb fiatal, Kylian Mbappé volt ott a gyepen.

A vasárnapi finálét Franciaország nyerte 4-2-re Horvátországgal szemben.

– MTI –


A világbajnokság különdíjasai

A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Luka Modric (horvát)

A torna gólkirálya (Aranycipő): Harry Kane (angol) 6 gól

A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Thibaut Courtois (belga)

A torna legjobb fiatal játékosa: Kylian Mbappé (francia)

Sportszerűségi verseny: Spanyolország


Moszkva - Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot. A franciák harmadszor játszottak döntőt: húsz éve, otthon - ahol az elődöntőben a horvátokat múlták felül - nyertek a brazilok elle...

Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság góllövőlistája. 6 gólos: Kane (angol) 4 gólos: Cserisev (orosz), Griezmann (francia), Lukaku (belga), Mbappé (francia), Ronaldo (portugál) 3 gólos: Cavani (uruguayi), Costa (spanyol), Dzjuba (orosz), E. Hazard (belga), Mandzukic (...