Vb-2018 – Lengyel terv: egy góllal többet szereznek, mint a szenegáliak

Moszkva – Szövetségi kapitánya szerint jól felkészült az oroszországi világbajnokságra a lengyel labdarúgó-válogatott, és első mérkőzésén szeretné ezt bizonyítani azzal, hogy egy góllal többet szerez, mint a szenegáli csapat.

“Optimálisan használtuk ki a rendelkezésünkre álló időt, néhány játékos sokat fejlődött a közös felkészülés során” – mondta Adam Nawalka a keddi moszkvai találkozót megelőző hétfői sajtótájékoztatón.

A szakvezető ugyanakkor elismerte, hogy több futballistája kevesebbet játszott az idény során, mint ami ideális lett volna, de mint hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy a csapat egységes legyen.

“Már közvetlenül a sorsolás után elkezdtük a felkészülést, az információk begyűjtését. Tisztában vagyunk azzal, hogy erős csapat a szenegáli, jó játékosokkal, akik neves európai együttesekben játszanak és nagyon gyorsan képesek támadást vezetni. Mi azonban bízunk magunkban és szervezettséggel igyekszünk feltartóztatni őket. Részleteket persze nem árulok el, majd holnap meglátjuk, mi valósul meg abból, amit elképzeltünk” – tette hozzá.

Korábban a szenegáliak sajtótájékoztatóján Aliou Cissé, az afrikai csapat szövetségi kapitánya kérdésre válaszolva támadóját, Sadio Manét a világ legjobbjai közé sorolta, ezúttal Nawalkát kérték, hogy Robert Lewandowskit helyezze el a nemzetközi futballban.

“Már többször beszéltem erről, de most is kész vagyok elismételni: nagyon fontos tagja a csapatunknak, ő a kapitány, egy sztárjátékos” – mondta, majd kiemelte még a hozzáállását, azt, hogy a csapatérdeket előrébb valónak tartja az egyéni sikernél.

“Példakép lehet a fiatal labdarúgók számára a viselkedésével és azzal a sok munkával, amivel az eredményeit elérte” – folytatta.

Nawalka elárulta, véleményük szerint a H csoport nagyon kiegyenlített a képességek tekintetében – Japán és Kolumbia szerepel még itt -, ezért érdekes mérkőzésekre lehet számítani.

A sajtótájékoztatón jelen volt többek között Jakub Blaszczykowski is, aki ha pályára lép, századik alkalommal lesz lengyel válogatott.

“Minden mérkőzés megtiszteltetés. A személyes eredményem, hogy eddig eljutottam, de fontosabb a csapat sikere. Mindent elkövetünk, hogy holnap nyerjünk, majd meglátjuk, mi fog történni.”

– MTI –


repulo
Rosztov - Kigyulladt, de biztonságosan landolt az a repülőgép, amely az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő szaúd-arábiai válogatottat szállította hétfőn. A közel-keleti ország labdarúgó-szövetségének közleménye szerint a lángok akkor csaptak fel a motortérből, amikor az orosz légitá...

Fotó: AFP
Volgográd - Angol labdarúgó-válogatottja Harry Kane duplájának köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G csoportjában, hétfőn. Eredmény: G csoport, 1. forduló: Anglia-Tunézia 2-1 (1-1) Volgográd, 41 064 néző, v.: Wilmar Roldán (kolumbiai) ...

Vb-2018 - Sima győzelemmel rajtoltak a belgák
Szocsi - A Panama felett aratott magabiztos, 3-0-s győzelemmel mutatkozott be Belgium labdarúgó-válogatottja az oroszországi világbajnokság G csoportjában, hétfőn. Eredmény G csoport, 1. forduló: Belgium-Panama 3-0 (0-0) Szocsi, 43 257 néző, v.: Janny Sikazwe (zambiai) gólszerzők: Mertens...