Vb-2018: két győzelemben bíznak

A mexikói Lozano szerint ha bírják a nyomást, jól fognak teljesíteni
A mexikói Lozano szerint ha bírják a nyomást, jól fognak teljesíteni - © Fotó: AFP
Oroszország – A németek az első meccs betlije után Svédország ellen játszanak, Mexikó Dél-Koreával csap össze.

A címvédő Németország szombaton 20 órától a svédekkel találkozik a labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának második fordulójában. A Szocsiban megrendezett összecsapáson a germánoknak mindenképpen nyerniük kell, miután 1–0-ra kikaptak Mexikótól az előző körben.

Nem lehetnek nyugodtak

A Werder Bremen svéd játékosa, Ludwig Augustinsson így nyilatkozott: – Mindannyian tiszteljük Németországot, nagyon kemény meccs előtt állunk. Nagyobb nyomás lesz Mülleréken, hogy nem nyertek, akkor nyugodtabban futballozhatnának. Most már tényleg győzniük kell. Hihetetlenül jó teljesítményt kell nyújtanunk, hogy miénk legyen a három pont.

Biztos, hogy az első perctől kezdve nekünk fognak rontani, fontos, hogy ne essünk pánikba és viseljük el a nagy nyomást”

– vélekedett Augustinsson.

A svéd kiemelte csapattársát, Marcus Berget, aki egy német csillagra emlékeztette: – Fantasztikusan fejlődik, egy kicsit Thomas Müllerre emlékeztet, azt hiszem, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint ő, mindig a megfelelő helyen van, nagyon okos játékos.

Arne Friedrich, az egykori német védő is ott van Szocsiban. – Két győzelemre van szükségünk a csoportkörben, szilárd meggyőződésem, hogy ez mindent megváltoztatna a csapat körül. Ehhez persze Svédországnak és Dél-Koreának is lesz egy-két szava, de bízom benne, hogy ez a vb hosszú lehet Németország számára.

Bátrak voltak

A kvartett másik meccsén Dél-Korea és Mexikó feszül egymásnak szombaton 17 órától.

– A kapitány azt mondta nekünk a németek elleni mecc­s előtt, hogy félelem nélkül játsszunk, és legyen elég bátorságunk – mondta a meccs egyetlen gólszerzője, a mexikói Hirving Lozano. – Úgy vélem, ez döntő fontosságú volt, most már egyértelmű, ha bármilyen nyomás is nehezedik a vállainkra, jól fogunk teljesíteni.

ÉKN


Szentpétervár - Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén. A 26 éves támadó eddig holtversenyben állt Romarióval 55 találattal, s már csak Pelé (77) ...

Moszkva - Az eddig látottak alapján David Trezeguet szerint a francia labdarúgó-válogatott képes lehet megnyerni az oroszországi világbajnokságot. A világ- és Európa-bajnok futballista, akivel a nemzetközi szövetség (FIFA) egyik partnerének szervezésében találkozhattak péntek este a szurkolók a m...