Vb-2018: itt már nincs második esély

Akt.:
Fernando Santos, a portugálok kapitánya bízik a játékosaiban
Fernando Santos, a portugálok kapitánya bízik a játékosaiban - © Fotó: AFP / Kirill Kudryavtsev
Oroszország – Franciaország az argentinokkal, míg Uruguay a portugálokkal mérkőzik meg szombaton.

Miután csütörtökön véget ért a vb csoportköre, szombaton máris folytatódik a küzdelem, a legjobb 16 közé jutott együttesek ismét harcba szállnak. A párosításokat elnézve pedig bizonyos, hogy a végső sikerre is esélyesnek tartott csapatok is idő előtt búcsúzni fognak.

„Mondhatjuk azt, Franciaországnak kedvezőbb, hogy nem a nagyszerűen játszó, önbizalommal teli horvátokkal, hanem Argentínával kell megmérkőznie. Én viszont attól tartok, hogy az argentinoknak a kínkeservesen, utolsó pillanatban kivívott továbbjutásuk ad egy plusz löketnyi hitet. És valljuk be, Franciaország eddigi játéka sem ad sok okot optimizmusra.

Ugyanakkor azt érzem, Franciaországban sokkal több van, a csapat képes más szinten játszani, ha kell, és ezzel átléphet az argentinokon.”

Eddig csak olyan ellenfelei voltak a francia válogatottnak, amelyek nem akarták a labdát, elsősorban a védekezéssel törődtek. A csapatunknak jobban fekszenek az olyan válogatottak, amelyek játszanak és támadnak, hiszen a kontrák végigviteléhez egészen remek futballistáink vannak” – olvasható az egykori kitűnő védő, Marcel Desailly, az 1998-as világbajnok, 2000-es Európa-bajnok francia válogatott kulcsemberének eszmefuttatása a The­guardian.com-on a szombaton 16 órától Kazanyban rendezendő Franciaország–Argentína nyolcaddöntős összecsapással kapcsolatban.

Marcel DesaillyMarcel Desailly | Fotó: AFP / Franck Fife

A franciák a C csoport élén zártak hét ponttal, míg a Messi nevével fémjelzett Argentína csupán négy egységet szedett össze a D jelű négyesben.

Bízik a tanítványaiban

Szintén szombaton lesz az Uruguay–Portugália derbi a vb nyolcaddöntőjében, 20 órától Szocsiban feszülnek egymásnak a felek. Egyedül Suárezék mondhatják el magukról, hogy nem kaptak eddig gólt a tornán, ők viszont ötöt berámoltak, 9 ponttal mentek tovább a 16 közé. Ronaldóék ellenben csak egyszer tudtak győzni, kétszer ikszeltek.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya elmondta, nehéz feladat vár rájuk. „Egy nagyszerű csapattal fogunk találkozni, melyet gólerős játékosok alkotnak.

Ugyanakkor az én együttesemet sem kell félteni, bízom a fiúkban, hiszem, hogy számunkra itt nem ér véget a vb!”

Bruno Alves, a portugál nemzeti együttes védője is bizakodó.

FBL-WC-2018-POR-PRESSERBruno Alves | Fotó: Francisco Leong

„Uruguay bebizonyította, hogy remek csapat, egységesek, és kreatívak. De nekünk is hinni kell, hogy elérhetjük a céljainkat, hűnek kell maradnunk a saját játékstílusunkhoz, és nem lehet baj” – nyilatkozta a szövetség honlapjának a bekk.

ÉKN


A hangulatra nem lehet panasz a vébén, a kolumbiai drukkerek bíznak a csapatuk továbbjutásában
Oroszország - Már a címvédő németek és az afrikai csapatok is otthonról követik figyelemmel a világbajnokság eseményeit. Fordulatokban gazdag mérkőzéseket hozott az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság csoportköre, amely csütörtökön este ért véget. A 32-es mezőny a felére csökkent, sz...

A világbajnokság első etapja, azaz a csoportkör után egykori edzőm szavai jutnak eszembe: „Mi ez a maszatolás?” Valljuk be őszintén, eddig nem ejtették ámulatba a szurkolókat a csapatok, volt pár remekbe szabott gól, támadás, csel vagy éppen védés, de túl sok sör nem fogyott el a kocsmákban, míg a d...