Vb-2018 – Három sikertelen csoportkör után jutottak tovább a horvátok

Vb-2018 – Három sikertelen csoportkör után jutottak tovább a horvátok
© Fotó: AFP
Moszkva – A horvát labdarúgó-válogatott azután biztosította helyét a világbajnokság legjobb 16 csapata között, hogy előző három szereplése alkalmával – 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben – búcsúzott a csoportkörben.

A mostani sikerét megelőzően 1998-ban jutott túl az első szakaszon úgy, hogy megverte a jamaicaiakat és a japánokat, majd 1-0-ra kikapott az argentinoktól. Ezután pedig bronzérmesként zárta franciaországi tornát. Ezúttal éppen az argentinok elleni 3-0 ért továbbjutást a Nigéria felett aratott 2-0-s győzelem után.

A horvátok a csütörtöki remek teljesítményüket megelőzően négyszer kikaptak dél-amerikai ellenféltől a nemzetközi szövetség összesítése szerint.

Az argentinoknak viszont egy jó sorozatuk szakadt meg, előzőleg ugyanis 11 csoportmérkőzésen maradtak veretlenek, nyolcszor nyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak. A csütörtöki vereségüket megelőzően 2002-ben az angolokkal szemben maradtak alul 1-0-ra az első szakaszban.

Javier Mascherano 18. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára Nyizsnyij Novgorodban, ezzel utolérte Mario Kempest. Az argentin lista élén Diego Maradona áll 21 mérkőzéssel. Lionel Messinek 17 van.

– MTI –


Ante Rebic kezdte a gólgyártást
Nyizsnyij Novgorod - A horvát válogatott 3-0-ra legyőzte az argentin együttest Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a D csoport második fordulójában, így bejutott a tizenhat közé. Eredmény: D csoport, 2. forduló: Argentína-Horvátország 0-3 (0-0) Ny...