Vb-2018 – Először nyert ázsiai csapat dél-amerikai ellen

Akt.:
Vb-2018 – Először nyert ázsiai csapat dél-amerikai ellen
© Fotó: AFP
Moszkva – A kolumbiaiak feletti keddi 2-1-es sikerrel a japán az első ázsiai válogatott, amely labdarúgó-világbajnokságon dél-amerikai csapatot legyőzött.

Előzőleg 15 vereség és három döntetlen volt az ázsiai mérleg.

A nemzetközi szövetség (FIFA) összesítése alapján a lengyeleket ugyancsak 2-1-re felülmúló Szenegál az egyetlen, amely még nem kapott ki a csoportszakaszban a háromnál több mérkőzést játszó válogatottak közül. Igaz, sok lehetősége még nem is volt, a keddit megelőzően három találkozót játszott a 2002-es világbajnokságon, melyen egy győzelmet aratott és kétszer döntetlent ért el a csoportjában, majd a negyeddöntőig menetelt. A lengyelek először kaptak gólt afrikai csapattól és először maradtak alul a fekete kontinens képviselőjével szemben: 1978-ban 1-0-re legyőzték Tunéziát, majd 1982-ben Kamerunnal, 1986-ban pedig Marokkóval gól nélküli döntetlent játszottak. A lengyel válogatott eddig 32 vb-mérkőzést játszott le, és Thiago Cionek az első, aki öngólt szerzett.

A világbajnokságot két győzelemmel kezdő oroszokéhoz hasonló teljesítményt hazai csapat legutóbb 1934-ben nyújtott, akkor az olaszok szereztek az első két mérkőzésükön nyolc gólt. A harmadik vb-jén szereplő egyiptomi válogatott még nem nyert mérkőzést, négy veresége és két döntetlenje van.

– MTI –


Szaranszk - Japán meglepetésre 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nye...