Vb-2018 – Elégedett kapitányok értékeltek a dán-francia mérkőzés után

Moszkva – Mindkét szövetségi kapitány elégedett volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság keddi, moszkvai mérkőzése után, mert – mint azt a sajtótájékoztatón többször hangsúlyozták – elérték céljukat.

“Az volt a fontos, hogy továbbjussunk” – szögezte le Age Hareide, a dánok norvég szakvezetője a franciákkal játszott gól nélküli döntetlent értékelve.

Megismételte, amit már a Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapás előtti napon előre jelzett, nevezetesen azt, hogy a nagyon jól kontrázó, technikás és gyors játékosokból álló francia válogatott ellen nem vállalhattak fel nyílt küzdelmet, elsősorban arra kellett figyelniük, hogy ne nyíljanak nagy területek a védelem mögött.

“A futball olyan, hogy néha a szokásostól eltérő taktikával kell játszani” – tette hozzá.

Több kérdés is arra irányult, mi a véleménye a rendkívül eseménytelen mérkőzésről. Mindannyiszor úgy fogalmazott, hogy elégedett a megszerzett egy ponttal, amikor pedig arra kérték, mondja meg, hogy saját csapatának teljesítményét illetően melyik az az egy szó, ami eszébe jut, a fegyelmet említette.

“Keményen dolgoztak és fegyelmezetten futballoztak a játékosaim” – folytatta Hareide.

Arra a megjegyzésre, hogy a közönség a mérkőzés vége felé többször tiltakozott a dán csapat passzivitása miatt, azzal tért ki a válasz elől, hogy az egyik legjobban kontrázó válogatott ellen játszottak, nem lehetett labdát veszíteni, hibázni.

“Elértük a célunkat, az volt a fontos, hogy elsők legyünk a csoportban” – kezdte elemzését a franciákat irányító Didier Deschamps. “Nem volt túlságosan izgalmas a mérkőzés, különösen a végén nem, mert ahogy haladt előre az idő, a dánok megelégedtek a döntetlennel. Nekünk több lehetőségünk is volt.”

A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner arra a felvetésre, hogy a három csoportmérkőzést illetően nincs-e hiányérzete csapata mutatott játéka miatt, azt mondta, egyáltalán nem könnyű mérkőzéseket nyerni, s példaként a spanyolokat és a németeket említette.

Deschamps a keddi találkozó pozitívumának nevezte, hogy szilárd volt a védelem.

A folytatást illetően úgy fogalmazott: a kieséses szakasszal egy másik verseny kezdődik.

“Nem volt egyszerű elsőként végezni a csoportban, de ami ezután jön, az sokkal nehezebb lesz. Alázatosnak kell maradni, de közben ambiciózusnak kell lenni” – adott útmutatást a folytatásra.

– MTI –