Vb-2018 – Egy futballcsapatnyi állat “jósolja” a meccsek eredményét Oroszországban

Achilles, a jósmacska
Achilles, a jósmacska - © Fotó: Petr Kovalyov/TASS
Moszkva – Legkevesebb tizenegy, vagyis egy focicsapatnyi állatot “alkalmaznak” a labdarúgó-világbajnokság alatt a mérkőzések eredményének megjósolására Oroszországban – közölte pénteken az Interfax hírügynökség.

A legismertebb a seregletből talán Achilles, a szentpétervári Ermitázs süket, fehér macskája. A kandúr, amely a tavalyi Konföderációs Kupa mérkőzései óta “dolgozik” orákulumként, a vb nyitómérkőzése előtt az orosz zászló előtt elhelyezett tálból evett, amivel megjövendölte, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese elbánik majd a szaúdiakkal. Így is lett, a házigazdák 5-0-ra nyertek a csütörtöki nyitómeccsen.

Szocsiban már öt éve egy Garik nevű vidra súgja meg az újságíróknak, hogy kire kell fogadni: a vízi emlős a vízbe dobott, zászlókkal díszített labdák között válogatva dönti el, hogy ki lesz a győztes. Ugyanebben a fekete-tengeri városban Pusok nyuszi még a tuti tippek tudója, egy másikban, Anapában pedig a Puzir nevű bálna.

Az irkutszki állatkertben 2015 óta Nafanyja mosómedve gyakorolja látnoki képességeit, felcímkézett gyümölcstálak között matatva. Nyizsnyij Novgorodban Kleopátra tapír, Kalinyingrádban Milja és Gljaszik víziló, Barnaulban egy – az Interfax által elhallgatott nevű – farkaskölyök, Himkiben Jasa rénszarvas, Jekatyerinburgban pedig Szpartak maki a sportesélyek megmondója.

A fekete fülű fehér Bim hazájában a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után vált divattá az állatjóslás, amikor is a németországi Paul polip jelezte előre a mérkőzések végkimenetelét. Az oberhauseni akváriumlakó kétéves pályafutása során 14 esetből 12-ször találta el, hogy melyik csapat fog nyerni.

Paul nem sokkal a vb után az örök óceánokba költözött. Hamvait emlékmű rejti, amely egy focilabdára fonódó polipot ábrázol.

– MTI –


Moszkva - Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából - jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki moszkvai sajtóértekezletén. Zaharova közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd Antón...

Oroszország - Az oroszok újra bebizonyították, hogy náluk a legbizarrabb dolgok is teljesen normálisnak számítanak. A világbajnokság nyitó mérkőzését 5-0-ra nyerte Oroszország Szaúd-Arábia ellen, amit rendesen meg is ünnepeltek a szurkolók. Azonban a nyitott dzsipben ülő, integető és vuvuzelázó m...