Vb-2018 – Az irániak még bekavarhatnak

Diego Costa jó játékára és góljaira ezúttal is szüksége lesz a spanyoloknak
Diego Costa jó játékára és góljaira ezúttal is szüksége lesz a spanyoloknak - © Fotó: AFP
Biztosnak tűnik a spanyolok és a portugálok továbbjutása, de semmit sem lehet készpénznek venni.

Az utolsó, harmadik fordulót rendezik meg a B-csoportban hétfőn az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: egyaránt 20 órakor kezdődik az Irán–Portugália (élő Duna TV) és a Spanyolország–Marokkó (élő M4 Sport) összecsapás is, előbbi Szaranszkban, utóbbi Kalinyingrádban lesz.

A jelenlegi állás szerint a spanyolok és a portugálok is egyaránt 4-4 ponttal és 4–3-as gólkülönbséggel rendelkeznek, Fernando Hierro csapata csak amiatt vezeti a négyest, mert eggyel kevesebb sárga lapot kapott, mint Portugália. Marokkó már kiesett, Iránnak három pontja van. Mindez azt jelenti, hogy nagy izgalmakra van még kilátás, annál is inkább, mert a folytatást illetően közel sem mindegy, ki végez a csoport élén, és ki lesz a második.

Spanyolország legutóbb, múlt szerdán 1–0-ra győzte le Iránt. A spanyolok támadója, Rodrigo a FIFA honlapjának nyilatkozva elmondta, természetesen szeretne játszani, de csatártársa, Diego Costa remek formában van:

Nagyon örülök neki, hogy jól megy neki a játék, mert ez azt jelenti, hogy az egész csapatnak jól megy a szekere”

– vélekedett a Valencia labdarúgója. A vb előtt kinevezett Hierro is elismerően nyilatkozott játékosáról:

Fantasztikus az elkötelezettsége! Costa igen gólerős ezen a vb-n, bízunk benne, sikeréhsége sokáig kitart.”

Noha Marokkó sorsa már eldőlt, abban mindenki biztos lehet, hogy Hervé Renard tanítványai mindent meg fognak tenni azért, hogy ne pont nélkül búcsúzzanak el a tornától.

Nem dőlt el

Irán portugál kapitányára, Carlos Queirozra és tanítványaira idegőrlő mérkőzés vár, hiszen amennyiben valamilyen módon le tudnák győzni Ronaldóékat, továbbjutnának a kvartettből. Persze a papírforma sima portugál sikert sejtet, ugyanakkor az irániak már bizonyították, badarság lenne lebecsülni őket. Carlos Queirozra úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb mérkőzés előtt állnak azóta, hogy ő irányítja a válogatottat.

Portugália csapatának védője, Rúben Dias a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán úgy nyilatkozott, hogy győzelemre készülnek, de tudják, nem lesz könnyű dolguk.:

Ezen a vb-n már nem egyszer bebizonyosodott, hogy nem lehet félvállról venni egyetlen összecsapást sem. Koncentrált játékot várok magunktól, összpontosítanunk kell, csak így nyerhetünk!”

Fernando Santos számára jó hír, hogy Joao Moutinho már felépülőben van, és a társaival tudott edzeni.

Az irániak támadója, Karim Anszarifard szerint hazájukban elégedettek lehetnek az emberek a válogatott teljesítményével, és azon lesznek, hogy megkoronázzák eddigi teljesítményüket.

ÉKN


Moszkva - A csoportelsőség kiharcolása a célja a francia labdarúgó-válogatottnak, ennek megfelelően áll hozzá a dánok elleni szerdai mérkőzéshez - hangsúlyozta Didier Deschamps szövetségi kapitány. "Kétféle eredménnyel lehet ezt elérni, de győzelemre fogunk játszani, mert én mindig így küldöm pál...

Moszkva - A csoportkör utolsó fordulójának mérkőzéseit rendezik hétfőtől csütörtökig az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, s eldől - ahol még kérdéses -, hogy mely csapatok jutnak a legjobb 16 közé, illetve hogy milyen sorrendek alakulnak ki. A helyezések a négyesek első két pozíciójában a ...