Vb-2018: az első világbajnoki sikerére hajt Tunézia

A PSG védője, Meunier intenzív mérkőzést vár
A PSG védője, Meunier intenzív mérkőzést vár - © Fotó: AFP
Moszkva – Nagyon intenzív mérkőzésre számítok, amelyet természetesen szeretnénk megnyerni. Azonban tudjuk, hogy Tunéziának is győznie kell, hogy életben maradhasson a világbajnokságon – így vélekedett a Belgium–Tunézia ütközet előtt a belga Thomas Meunier, a Paris Saint-Ger­main hátvédje. A G-csoport találkozóját szombaton 14 órakor rendezik meg a moszkvai Szpartak-stadionban.

Roberto Martínez szövetségi kapitány látja a tunéziaiak játékában rejlő veszélyt: – Nagyon bátran játszik az ellenfél, és játékosai rendkívül dinamikusak. Jól megértik egymást a válogatott tagjai a pályán, és ez sok energiát ad nekik. Remekül védekeznek és hatékony, direkt futballt játszanak – figyelmeztetett a szakember.

Még sosem nyertek

Ha már Tunézia, a válogatottjuk az 1978-as vébén debütált, Mexikótól kapott ki akkor 3–1-re. A csapat 12 világbajnoki meccsen négyszer ikszelt és nyolcszor kikapott.

A tunéziaiak eddig kilenc gólt szereztek a vb-ken, mindet különböző játékosuk szerezte.

ÉKN


Shaqiri a 90. percben szerezte a svájciak győztes gólját Szerbia ellen
Kalinyingrád - A svájci válogatott fordított, és 2-1-re legyőzte a szerb csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken Kalinyingrádban. E csoport, 2. forduló: Svájc-Szerbia 2-1 (0-1) Kalinyingrád, Kalinyingrád Stadion, 33 167 néző, v.: Felix Bry...

Ahmed Musáék örülhetnek: zsebben a három pont!
Volgográd - A nigériai válogatott 2-0-ra legyőzte az izlandi együttest Volgográdban pénteken az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában. Eredmény: D csoport, 2. forduló: Nigéria-Izland 2-0 (0-0) Volgográd, Volgográd Aréna, 40 904 néző, v.: Matthew Conger...