Vb-2018 – A magyarok szerint a németek nyerik a tornát – felmérés

Vb-2018 – A magyarok szerint a németek nyerik a tornát – felmérés
© Fotó: AFP
Budapest, Moszkva – Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot figyelemmel követő magyarok 21 százaléka szerint Németország megvédi címét.

A Kutatópont reprezentatív felmérésében ezer főt kérdeztek meg, ez alapján a lakosság 58 százaléka tudja, hogy Oroszország a rendező, és közel minden második megkérdezett követi majd a világbajnokság eseményeit (46 százalék).

“A válaszadók túlnyomó többsége társaságban és saját vagy ismerősei otthonában fogja megtekinteni a világbajnokság mérkőzéseit, de minden tizedik közülük vendéglátóhelyen is tervez közösségi meccsnézést” – idézte a szervezet közleménye Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját.

A megkérdezettek között a német és a spanyol csapat a legnépszerűbb, s a végső sikerre is őket tartják a legesélyesebbnek, 21, illetve 16 százalékkal, míg a brazilok győzelmével 15 százalék számol.

A labdarúgó-világbajnokság elsősorban a férfiakat mozgatja meg, háromból két férfi követni fogja az eseményeket. A nők körében ez pont fordítva van: két távolmaradóra jut egy, aki nézni fogja a meccseket, szinte kizárólag társaságban.

A vizsgálat 1000 fős, országosan reprezentatív mintán készült, telefonos lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2018 júniusában zajlott.

– MTI –


A Tottenham Hotspur támadója, Harry Kane jó szereplést prognosztizál az angol válogatottnak a világbajnokságon
Oroszország - Anglia 1966 óta nem tudott nyerni nagy tornán, de most sem más a célja a Southgate-csapatnak. A mindig nagy elvárásokkal küzdő angol válogatott is ringbe száll a világbajnokság csoportküzdelmeiben, a „Háromoroszlánosok” hétfőn 20 órától Tunéziával csapnak össze a G csoportban. Miér...

Vermaelen nyakában Eden Hazard, ők már látják a célt
Szocsi - Belgium toronymagas esélyese a Panama elleni hétfői világbajnoki mérkőzésnek. Sokan titkos, vagy tán nem is annyira titkos esélyesnek tartják a belga labdarúgó-válogatottat az oroszországi világbajnokságon. A belgáknál most olyan állomány jött össze, melynek tagjai szinte egytől egyig az...