Vb-2018: a csoportot vezető Irán ellen a spanyol gárda

Nem kérdés, Andrés Iniestáék számára kötelező a győzelem szerdán este
Nem kérdés, Andrés Iniestáék számára kötelező a győzelem szerdán este - © Fotó: AFP
Kazany – Bár Iránnak jelenleg több pontja van, bombameglepetés lenne, ha nem nyerne Fernando Hierro együttese.

A B csoport második fordulójában Spanyolország Iránnal találkozik, a mérkőzést 20 órától rendezik meg Kazanyban.

Mint ismert, a világbajnokság eddigi legélvezetesebb kilencven percét játszotta egymással pénteken a kvartett két favoritja, a spanyolok és a portugálok, az eredmény 3–3 lett.

Végig koncentrálnak

A csoport másik meccsén Irán egy hajrában született öngóllal legyőzte Marokkót, amely jobban játszott ellenfelénél.

Mindez azt jelenti, hogy a vébé B csoportját jelenleg Irán vezeti, és kapusa, Alireza Beiranvand eltökélt szándéka, hogy ez így maradjon szerdán este 10 után is.

A hálóőr a fifa.com-nak elmondta, reményét fejezi ki, hogy sikerrel építhetnek a marokkói válogatott ellen elért győzelmükre. „Nem volt időnk ünnepelni, mert máris a következő mérkőzésre koncentrálunk. Olyan együttessel találkozunk a spanyolok személyében, amelynél még az utolsó pillanatban bekövetkezett kapitányváltás sem okoz problémákat. Sőt, szerintem Fernando Hierróra és néhány klasszisukra kiemelt szerep vár. Mindenki tudja, hogy Spanyolország a labdarúgás történetének egyik legjobb csapata, de garantálhatjuk, hogy nem könnyítjük meg a helyzetüket. Meg kell tudnia mindenkinek, hogy imádunk harcolni, nagy küzdők vagyunk és sohasem adjuk fel. Ha végig koncentráltak leszünk, meglepetést okozhatunk – vélekedett az esélyekről Beiranvand.

ÉKN


Ronaldo ünnepe
Moszkva - Az Európa-bajnok portugál válogatott 1-0-ra legyőzte a marokkói csapatot szerdán a B csoport második fordulójának moszkvai mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon. Az észak-afrikai együttes 19 veretlen mérkőzéssel érkezett az oroszországi tornára, amelyen második vereségével az első búc...