Vb-2018 – 102 év után először látogatott a japán császári ház tagja Oroszországba

Vb-2018 – 102 év után először látogatott a japán császári ház tagja Oroszországba
© Fotó: totaltechy.cu.ma
Moszkva – Takamado Hiszako hercegnő, a Japán Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke személyében 102 év után első ízben látogatott el a japán uralkodóház egy tagja Oroszországba – közölte kedden az orosz sajtó.

A 64 esztendős hercegnő, Akihito császár unokatestvérének özvegye, Szaranszkban, Mordvinföld fővárosában tartózkodik, ahol a felkelő nap országának labdarúgó-válogatottja kedd délután méri össze erejét Kolumbia csapatával. A Kyodo hírügynökség szerint az előkelőség csütörtökön felkeresi majd a japán csapat edzőbázisát, amelynek szombaton a Szenegál elleni összecsapáson fog szurkolni.

Takamado Hiszako 1998 óta az összes labdarúgó-világbajnokságon jelen volt.

A császári család tagjai közül utoljára Kanyjin Kotohito herceg járt Oroszországban, még 1916-ban, az első világháborúban Moszkvával, és így az antanthatalmakkal szövetséges Tokió képviselőjeként.

Szaranszkban a MordovMedia.ru hírportál szerint mintegy 15 ezer kolumbiai és több mint 5 ezer japán szurkoló várja, hogy elhangozzék a kezdő sípszó, közép-európai idő szerint 14 órakor.

– MTI –


Moszkva - Ismét Oroszország válogatottjának győzelmét jósolta meg kedden Achilles, a szentpétervári Ermitázs süket macskája. A macska a világhírű művészeti gyűjteménynek otthont adó Téli Palota 116-os (a Fekete-tenger északi partvidékének kultúráját bemutató termében) az egyiptomi és az orosz zás...

Harry Kane az angol labdarúgó-válogatott Tunézia elleni csoportmérkőzésén a 2018-as oroszországi világbajnokságon
Moszkva - Huszonnyolc év elteltével szerzett ismét angol labdarúgó két gólt egy világbajnoki mérkőzésen: ez a bravúr Harry Kane-nek sikerült Volgográdban, a tunéziaiak elleni hétfői találkozón. Előzőleg - a nemzetközi szövetség statisztikája szerint - Gary Lineker produkált hasonlót 1990-ben, Ola...