Vasúti kocsik gyulladtak ki Debrecenben

Akt.:
Vasúti kocsik gyulladtak ki Debrecenben
Vasúti kocsik gyulladtak ki Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kigyulladt egy személyszállító vasúti szerelvény három kocsija Debrecenben, a Homokkertben, csütörtök délelőtt.

Jelenleg is tart a helyszíni szemle azoknál a vasúti szerelvényeknél, melyek csütörtök délelőtt 11 óra körül gyulladtak ki Debrecenben, a Homokkertben. A katasztrófavédelem ügyeleti szolgálata a rendőrökkel még a helyszínen tartózkodik, a tűzoltók már befejezték az oltást. Egyelőre a tűz oka ismeretlen, vizsgálják a körülményeket, mi okozhatta a vasúti szerelvények kigyulladását, tájékoztatta lapunkat a katasztrófavédelem illetékese.

A lángok 11 óra körül csaptak fel a Nagyállomás közelében, a Tarányi József utcánál üresen, mellékvágányon álló szerelvény középső részén, a helyszínen összesen három kocsit kellett oltani.

vk-2Fotó: Matey István

Az oltás megkezdése előtt a tucatnyi vagonból a tűz által nem érintett elsőket és utolsókat a MÁV munkatársai lekapcsolták és elvontatták a helyszínről. Szintén eltolták a szomszéd sínen álló gabonát szállító szerelvényt is. Ezután áramtalanították a felsővezetékeket.

vk-3Fotó: Matey István

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, összesen 24-en vesznek részt a jelenleg is zajló munkában. Személyi sérülés nem történt. Veszélyes anyag nem volt a környéken.

tuz_Fotó: Majoros László

HBN