Vastaps a vereség után

A lélektani 10 gólos határon belül maradt a Loki
A lélektani 10 gólos határon belül maradt a Loki - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Negyven percig partiban volt a Loki a Bajnokok Ligája-győztes Győrrel.

Déjá vu érzés lengte be a Hódos Imre sportcsarnok ódon falait kedden este: a DVSC-TVP lerohanta a nemzetközi elitbe tartozó zöld-fehér riválisát. Amíg pénteken a 7. percben 5–0-ra vezetett a Loki a Fradi ellenében, addig a Győr elleni bajnokin az 5. minutumban 3–0 állt az eredményjelzőn, amit fantasztikus érzés volt látni. Persze a Bajnokok Ligája címvédője – az FTC-hez hasonlóan – idővel magához tért, s a 14. percben átvette a vezetést (5–6).

Nem adták fel

A debreceniek becsületére legyen mondva, ekkor sem törtek meg, igazán „odatették magukat” a lányok, kemény védekezéssel, Lajtos Nóra bravúrjaival, illetve Sopronyi Anett és Barna Éva gólerős játékának köszönhetően „ragadtak” a világsztárok sorát felvonultató vendégekre. Bár a hajrát háromgólos előnnyel kezdték a győriek, a szünetben mindössze egyetlen találat választotta el a mérkőző feleket (14–15).

A szünetben lényegében egyetlen kérdés foglalkoztatta a hajdúsági publikumot: meddig bírják szuflával a tempót a kedvencek? A helyes megoldás a 40. perc volt, ezután mutatkoztak a fáradtság jelei a lokistákon, akik egyre többet hibáztak védekezésben és támadásban egyaránt. Időközben Valovics Nóra kidőlt a sorból, mivel egy ütközés után elindult az orra vére, s nem is térhetett vissza a pályára. De a cívisek nagy akarattal tették a dolgukat mindvégig, ennek köszönhetően tisztességes vereség lett a vége, sőt Sopronyi időn túl lőtt szabaddobásgólja plusz örömet jelentett a drukkereknek, hiszen a lélektani 10 gólos határon belül maradt a Loki (20–29).

Egyértelmű, Varga József tanítványai emelt fővel és vastaps közepette jöhettek le a pályáról a meccs után. S ami még nagyon fontos: a 60 perc során rengeteg olyan momentum volt, amire nyugodtan lehet, sőt kell is alapozni a következő, március 5-ei, Fehérvár elleni idegenbeli rangadóra.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP-GYŐRI AUDI ETO KC 20-29 (14-15)

Debrecen, 1700 néző. V: Medve, Nagy L.

DVSC: LAJTOS – Slakta, Ábrahám 2, Siska 2, Valovics, Kudor, Szilágyi Á 1. Cs.: Makai (kapus), SOPRONYI 5 (2), BARNA 8, Vörös, Varsányi, Karnik Sz, Bohus-Karnik M. 1, Karalyos, Som. Edző: Varga József.

GYŐR: Herr O. – Bognár-Bódi 1, Bulatovics 1, Görbicz 6 (4), Sirián 1, AMORIM 3, Kovacsics 3 (1). Cs.: LUNDE (kapus), Hornyák Á. 1, KORSÓS 4, Tervel, Soós 2, Löke 1, HORNYÁK D. 4 Orbán A. 2. Edző: Ambros Martin

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3-0. 18. p.: 8-8. 28. p.: 12-14. 40. p.: 17-19. 48. p.: 17-27. 52. p.: 19-28

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/2, ill 8/5


Mesterszemmel

Varga József: – Vállalható vereséget szenvedtünk, hiszen negyven percig tartottuk a lépést a BL címvédőjével.

Ambros Martin: – Egy nagyon jól játszó Debrecennel találkoztunk. Az első félidőben akadtak problémáink, de aztán rendeztük a sorokat.


HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Győri Audi ETO KC 20-29 (14-15)
Az NB I női felnőtt kézilabda bajnokság alapszakaszának 22. fordulójában a DVSC-TVP csapata a Győri Audi ETO KC gárdáját fogadta kedden 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek