Magyarország

2012.12.15. 13:10

Hallgatói tiltakozás - Ülősztrájkot tartanak a dunakeszi Radnóti gimnázium diákja

Dunakeszi, 2012. december 15., szombat (MTI) – Kétórás ülősztrájkkal tiltakoznak a diákok a felsőoktatási keretszámok és a tervezett intézkedések ellen a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban – tájékoztatta a diákönkormányzat alelnöke szombaton az MTI-t.

Dunakeszi, 2012. december 15., szombat (MTI) – Kétórás ülősztrájkkal tiltakoznak a diákok a felsőoktatási keretszámok és a tervezett intézkedések ellen a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban – tájékoztatta a diákönkormányzat alelnöke szombaton az MTI-t.Alacsony Zsóka elmondta: a végzős évfolyamok hat osztálya – mintegy 130 tanuló – tart ülősztrájkot az iskola aulájában, a többi diák pedig a szünetekben csatlakozik hozzájuk. A beszédek mellett ismertetik a felsőoktatási demonstrációkon résztvevők követelésit, s arra biztatják társaikat, hogy minél többen csatlakozzanak, álljanak ki a követelések mellett, illetve vegyenek részt a szerdára tervezett fővárosi akcióban. A középiskolások egyúttal aláírásokat is gyűjtenek, melyeket a polgármesterhez kívánnak eljuttatni. A tanulók érdekeit képviselő iskolai szervezet alelnöke arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy sztrájkbizottságot alakítottak, a tiltakozás folytatása pedig függ a kormány döntésétől. A diákok azt szeretnék, hogy a kormány vegye figyelembe a felsőoktatási érdekképviseletek követeléseit, és azokat tartsa tiszteletben – tette hozzá Alacsony Zsóka.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!